„Капана фест“ за четвърти път в Пловдив. Вижте най-интересното от програмата


„Капана фест“ за четвърти път в Пловдив. Вижте най-интересното от програмата
03 Октомври 2016, Понеделник


Организаторите се предвидили богата културна програма между 14 и 16 октомври. Това ще е четвъртото поред издание на форума, превърнал се в една от емблемите на града под тепетата.


След броени дни в Пловдив се завръща „Капана фест“, за радост на жителите и гостите на града. Организаторите се предвидили богата културна програма между 14 и 16 октомври. Това ще е четвъртото поред издание на форума, превърнал се в една от емблемите на града под тепетата.

Тази есен картата на дейностите в „Капана" се разширява, музикалните сцени се увеличават, а публиката, до която достигат активностите става още по-многочислена, благодарение на техническо нововъведение - видео стрийминг , който ще предава всичко най-интересно в реално време на официалния сайт на фестивала: www.kapanafest.bg, на сайта на Община Пловдив: plovdiv.bg, както и на visitplovdiv.com, artlive.bg , и sessions.onstage.io. 

Музиката е движещата сила на събитието. За да докаже за пореден път високото ниво на сценичните си изпълнения, организаторите се обръщат към професионалистите от "Onstage Sessions" и "Numbered Days Booking" за изграждането на една изключителна концертна програма.

Тя вече е факт и гарантира неочаквани музикални преживявания с имена като една от най-успешните и обичани метъл банди в България – OddCrew, най-новия проект на Нина Николина & Калин Вельов - Pendara Ethno Project, атрактивната фолклорна формация на виртуозните музиканти Петър Ралчев, Пейо Пеев, Недялко Недялков и Ангел Димитров.

За пръв път на феста ще се изявят и няколко чуждестранни банди, сред които House Of Broken Promises от САЩ и Sinoptik от Украйна. 

"Капана фест" ще представи тази година и "Street Culture Stage" на ул. "Христо Дюкмеджиев", където вещи хип-хоп професионалисти ще демонстрират танци и музика и ще подканят привържениците на ритъма да се включат и научат повече за beatmaking, scratching, mixing & drum basics в музикални работилници, а танцовите работилници ще запознаят аудиторията с основите на “Locking”, “Breaking”, B-Boying , и Street Show стиловете. Вечерите ще бъдат короновани от епични Jam-ове, отворени за всеки, който може да покаже нещо от себе си. 

В неделя, като за финал, ще прожектират култови документални филми за историята на стрийт културата. 

В рамките на предстоящото издание на събитието отново ще бъде изградена и емблематичната скейт-зона (на "Street Culture Stage"), ръководена от "18G-Shop" & "Foot Court", на която ще се водят работилници за начинаещи, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове. 

А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“. 

И в това издание ще има подхранваща душата доза изкуство. На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева.

На ул. "Златарска" ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев с изложбата - „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на "Капана", покриващ цяла фасада.

А студио „Лампа“ ще превърне галерията на ул. „Златарска“ 11 в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-ти век. 

Креативната зона тази година отново се оглавява от Димитър Механджийски - Stern, който ще покани подбрани творци да изразят артистичното си виждане по темата: „Капана като мост между минало и бъдеще“ върху бели пана и смесени техники. 

Тази година емблематичният и толкова разнообразен базар на "Капана фест" ще има нова форма. През настоящото издание той ще се обособи на едно място - на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната. 

Записването за участие става на имейл : kapanafest@gmail.com или на лично съобщение във Фейсбук профила на фестивала. Избраните участници ще бъдат обявени най-късно на 10 октомври. 

И тази есен фестивалът е подготвил великолепно визуално пиршество на своите посетители. Три мултимедийни екрана, разположени в различни краища на квартала, ще предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в "Капана".

По време на модула ще се състои и презентация и прожекция на проекта "Културен Космос" от колектив "Кино Космос". Партньори тук за поредна година са "На Тъмно“, "What A Monstar" и "SoulSearching". Голяма част от съдържанието остава изненада. 

На миналото издание на фестивала "Jegermeister" завъртя главата на много от посетителите. Затова "Капана фест" отново им дава поле за изява – този път темата е “Jegermeister Open Darts”. 

На запалените фенове на рок-културата на колела пък се препоръчва изложбата на ретро и редки мотоциклети пред "No Sense". 

В рамките на "Капана забавлява" публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак, в ролите Диана Кавак и Васко Павлов и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов. 

Във фестивалната програма ще бъдат включени и различни уъркшопи и работилнички, в които може свободно да участва всеки посетител. 

За да продължат хубавите емоции след концертите, тази година организаторите ще насочат публиката директно към ул. „Братя Пулиеви“. Това е официалната After Fest улица на събитието, сърцето на среднощния живот в „Капана“. 

Изборът е от заведения е поразителен: Basquiat, Download, Void , Мармалад, Kanape Vibrent Media, Sound Trap и Move гарантират неограничено нощно удоволствие за всеки вкус. А рок-почитателите от сцената на ул. „Йоаким Груев“ вече са на правилното място пред самите врати на "No Sense". 

Източник: offnews



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки