Клуб „Интер“ - 24 години труд, възпитание и уважение


Клуб „Интер“ - 24 години труд, възпитание и уважение
29 Септември 2016, Четвъртък




Автор: Десант

Бургаският клуб по бойни изкуства „Интер" слага своето начало през 1992 г. Първият спорт, практикуван в тима, е "Джийт Кун До“, запазена марка на Брус Лий. Поради това, че този вид бойни умения не намират голяма популярност в страната, клубът се насочва към по-популярния кикбокс.

Главен треньор е Васил Вълков, национален селекционер в различни гарнитури. Той е един от водещите специалисти по бойни изкуства в страната. Под негово ръководство момчетата от Бургас за завоювали много медали от световни, европейски и балкански първенства.

Последният пример е от тази година. През август се проведе световно за младежи в Ирландия, където Живко Гюров спечели сребърен медал.

Клубът през годините е бил домакин на редица национални и международни състезания. Основната задача в тренировъчната зала е научаването на отговорност, уважение и справедливост. А мотото на тима е „Силен екип, големи резултати".

От една година пред „Интер" има ново предизвикателство. Отборът започна усилени тренировки по Сан Да. Това е стил, много близък с кикбокса. Първата крачка в тази насока бе изява на международно ниво. През май т.г. Възпитаниците на Вълков се включиха в надпреварата на европейско първенство в Москва за мъже.

България представиха Йордан Янков и Васил Симов. Янков завоюва второто място в Европа.

Сега пред „Интер“ предстои нова отговорна задача. В момента в Бургас тече шестото по ред световно първенство по Ушу за млодежи, което ще приключи на 2 октомври. Бургаският тим е представен от четирима състезатели, включени в националния отбор.

Наблягаме изключително на международния опит. За нас е важно да се играе в чужбина, а не само в България, казват от ръководството на „Интер“, в което влизат Васил Вълков - създател и главен треньор, Атанас Атанасов, Стамат Барантиев, Георги Йорданов и Степан Дадурян.

Сред имената на бойците изпъкват тези на Емил Вълков (син на главния треньор, многократен шампион на България и медалист от Световни и Европейски първенства, както и трикратен участник в десетката на Бургас за спортист), Живко Гюров, Йордан Атанасов, Делян Янев, Яни Янев, Георги Керчев, както и други, които полагат неимоверни усилия за големия спорт.

Мечтата на всички от екипа е кикбоксът да стане олимпийски спорт. Нашият призив е, бъдете добри и се радвайте на успехите на колегите, казват в „Интер“.



В категории: Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки