Последно! Концертът на Милчо Левиев остава на Античния театър в Пловдив


Последно! Концертът на Милчо Левиев остава на Античния театър в Пловдив
29 Септември 2016, Четвъртък




Автор: Десант

Концерът „Балканска връзка“ на Милчо Левиев остава на Античния театър в Пловдив, съобщиха организаторите. Както „Десант“ съобщи, имаше вероятност чаканото с нетърпение събитие да се отмени заради евентуални лоши метеорологични условия.

Времето обаче показа, че е с пловдивчани и те ще чуят Милчо Левиев на 30 септември, от 20 часа на предварително уговореното място. Входът е свободен.

Музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в „балканска връзка” с неравноделния темперамент на българския фолклор – цялата тази  палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на Маестрото.

Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ е съвместна продукция на Sychrono Conservatoire of  Thessaloniki и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. На сцената ще видим смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти,  група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група.

Всички участници в тези формации са възпитаници на солунската консерватория, академията и музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ.

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България.


В категории: Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки