Неприлично предложение: В нефтената столица на Русия искат да кръстят улица на... Дарт Вейдър


Неприлично предложение: В нефтената столица на Русия искат да кръстят улица на... Дарт Вейдър
Улицата в Нижневартовск, която местните жители иска да носи името на злодея от
27 Септември 2016, Вторник




Автор: Десант

В нефтената столица на Русия и четвърти по големина град във федерацията – Нижневартовск, жители и местна власт водят истински „междузвездни войни“, предизвикани от... допитване за името на една улица.

Градската администрация решила да даде официално название на сокака, който нижневартовчани наричали „Завокзальной“, сиреч „Задгаров“. Чиновниците пуснали онлайн допитване до гражданството, като предложили на народа да направи избор от десетина имена на известни местни личности или да предложи алтернативен вариант.

За нула време като лидер в класацията се очертал вариантът улицата да бъде кръстена... „Дарт Вейдър“! Това съответно предизвика недоволството на тукашните велможи и от управление „Архитектура и градоустройство“ към местната администрация обявиха тези дни, че на заседанието на градския съвет по топонимите предложението с името на легендарния злокобен герой от „Междузвездни войни“.няма да бъде допуснато, а ще бъдат внесени за разглеждане само „адекватни варианти, събрали максимален брой гласове“.

Допитването ще продължи до 1 октомври. Така и не става ясно на какво се дължи необяснимото предпочитание на Дарт Вейдър като лидер в надпреварата за название на безименната досега нижневаторска улица.

Сред алтернативните предложения се срещат „Безфенерна“, „Тъмна“, „Нефтена“, „Клюквена“, „Блатна“, „Снежна“ и дори „Адолф Хитлер“. Доста гласове има и за това улицата да продължи да се зове „Задгарова“ или просто да си остане безименна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки