В световния ден на туризма: поход във Враца, намалени билети до Св. Анастасия в Бургас


В световния ден на туризма: поход във Враца, намалени билети до Св. Анастасия в Бургас
27 Септември 2016, Вторник





През 1980 г. Световната туристическа организация към ООН за пръв път отбелязва Международния ден на туризма на 27 септември. Вече 36 години всички любители на природата, на пътешествията, на приключения далеч от дома, на този ден празнуват.

Целта на тази инициатива е да се привлече вниманието на международната общественост към значението на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфери на обществения живот. 

По този повод Община Враца организира поход по Врачанската екопътека „Боров камък”. Поканени са всички пристрастени към туризма хора, влюбени в красивия Врачански Балкан.

Сборният пункт на ентусиастите бе природозащитен център „Натура”, а часът на тръгване – 09,00 ч. Преходът е с продължителност около 6 часа с предвиден 1 час за обяд и почивка.

Маршрутът започна от края на с. Згориград и следва каньона на р. Лева. По дървени мостове, множество стълби и парапети, построени от двете страни на реката се стига до водопад Боров камък, който е с височина 63 м.

Над водопада е изградена обзорна площадка сред красива поляна с дървен заслон и барбекю.

Общинско предприятие “Туризъм" към Община Бургас също отбелязва подобаващо този ден. На 27 септември най-увлекателните атракции в Бургас ще бъдат достъпни на преференциални цени.

Общинският кораб "Анастасия" ще очаква своите пасажери на Яхтения порт, който се намира на 50 метра от Морска гара-Бургас, за да ги отведе до остров Света Анастасия.

Цените за отиване и връщане в празничния ден са 9 лева за възрастни, а за ученици и пенсионери - 6 лева.

Музейната експозиция, разказваща историята на остров Света Анастасия, може да бъде разгледана на преференциална цена от 3 лева за възрастни.

Туристически комплекс "Акве калиде", който на 18 септември отпразнува своя първи рожден ден, също ще отбележи деня на туризма. На 27 септември гостите му могат да разгледат музейната експозиция напълно безплатно, а 3D прожекцията ще е на празнични цени - 4 лева за възрастни и 2 лева за ученици и пенсионери.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки