Днес в Момчиловци избират Кралица на киселото мляко


Днес в Момчиловци избират Кралица на киселото мляко
24 Септември 2016, Събота




Автор: Десант

От 22 до 25 септември в родопското село Момчиловци се провежда вторият Фестивал на киселото мляко-традиции и култура, ще се проведе в дните от 22 до 25 септември в родопското село Момчиловци. Във форума взимат участие и гости от китайския концерн, който произвежда мляко с името „Момчиловци“.

o В рамките на проявата, на 24 септември ще бъде избрана най-достойната хубавица, която ще се окиче с короната на Кралица на киселото мляко.

Програмата включва още изложение на производители на млечни продукти, био и еко продукти, народни художествени занаяти, дегустации на домашно приготвено кисело мляко и сирена, Фото изложба на наградените творби от Фото-конкурс „ Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, конкурс за детска рисунка на тема „Киселото мляко в моя дом“, представяне на регионални кулинарни специалитети от кисело мляко с конкурсен характер в две категории: най-добре приготвено домашно кисело мляко и ястия и десерти с кисело мляко.

Освен това известният китайски художник Лианг Женг ще рисува камъни с децата на фестивала, а Театър на сенките ще изнесе и представление с участието на световно известната китайска артистка Cюеюе Чън.

В Момчиловци в дните на фестивала ще бъде открит и Демонстрационен център за народни традиции и занаяти.

Фолклорни групи и поп изпълнители ще се погрижат на настроението на посетителите, които ще могат да изгледат и спектакъла „Красотата на Родопите“.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки