17-годишната Даяна Гиргинова спечели Гран при от Международния конкурс „Sofia Grand Prix“


17-годишната Даяна Гиргинова спечели Гран при от Международния конкурс „Sofia Grand Prix“
Снимка: Екип 7
24 Септември 2016, Събота




Автор: Десант

Най-голямата награда Гран при от Международния конкурс „Sofia Grand Prix“, който се проведе преди дни в българската столица, спечели 17-годишната Даяна Гиргинова от Разград. Тя пребори конкуренцията на 61 изпълнители от седем държави – Италия, Словения, Армения, Молдова, Румъния, Сърбия и България.

В авторитетното издания се включиха носители на призови места от национални и международни конкурси и участници в телевизионни форуми и предавания. Възпитаничката на Музикалната школа „Илия Бърнев“ получи покана за участие в престижния форум, след като спечели Гран при от Международния фестивал „Obzor’s Hope“.

В рамките на престижния конкурс в София младите певци се изявиха в четири категории – поп музика, джаз, класика и фолклор. Техните изпълнения оценява жури, съставено от музикални продуценти вокални педагози и музиканти от участващите държави. В състава на международната комисията бяха композиторите Рифат Рамович и Неманя Михайлович от Сърбия, певеца Раду Буза от Молдова, Виталий Тодоров – пианист с български корени от Молдова, и Викен Таначиян от Армения – вицепрезидент на Световната асоциация за изпълнителско изкуство. Български представител в журито бе Руми Иванова, която е вокален педагог на нашата представителка в Детската Евровизия – Лидия Ганева.

Освен традиционните първи, втори и трети места в четирите възрастови категории бяха раздадени и три големи награди – Grand prix junior, Grand prix teen и Sofia Grand Prix. Последната беше присъдена на Даяна Гиргинова за изпълнението на песните „Повей ветре“ на Паша Христова и „I have nothing“ на Уитни Хюстън, с които демонстрира големия си вокален диапазон и неподражаемо сценично майсторство.

17-годишната изпълнителка получи покани за участия в два международни конкурса. Единият от тях ще се проведе през октомври в Белград, а другият през март в Рим.

Другото голямо признание за Музикалната школа „Илия Бърнев“ е, че вокалният педагог на талантливото момиче Надежда Радославова бе поканена да бъде член на журито в следващото издание на Международния конкурс „Sofia Grand Prix“.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки