Красимир Каракачанов изпрати отворено писмо до македонския президент заради разбитата плоча на Каймакчалан


Красимир Каракачанов изпрати отворено писмо до македонския президент заради разбитата плоча на Каймакчалан
23 Септември 2016, Петък





По повод скандалните фотоси на разрушаването на паметната плоча на Каймакчалан от македонския псевдопатриот Миленко Неделковски, съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов, който е кандидат на коалицията "Обединени патриоти" за президент на България, изпрати до държавния глава на Република Македония Георге Иванов отворено писмо.

В него той заявява: "Г-н президент, Вие многократно сте заявявали, че сте признателен на българската държава за помощта, която Ви е оказвала. Република България бе първата, която призна независимостта на Република Македония преди 25 години.

Същевременно обаче в Република Македония се толерират всевъзможни антибългарски прояви, което не е случайно. Остава впечатление, че това е част от македонската политика за насаждане на омраза към българския народ. И не само към българите, които живеят в България, а и тези, които живеят в Република Македония.

Последният подобен акт е на т.нар. „журналист“ Миленко Неделковски. Той съвсем публично и гордо обявява, че е разрушил паметната плоча на Каймакчалан. Стига дотам, че документира вандалския си акт и се хвали с „геройството“ си. Само че този господин разрушава паметника на над 3 хиляди български войника, много от които са родени в Македония.

Надявам се, г-н президент, Вие да сте инициатор въпросното лице Миленко Неделковски да бъде наказан според закона. Този човек, освен че е извършил престъпление, разрушавайки паметник, е извършил и престъпление към християнството – поругавайки паметник на загинали хора – нещо, което дори комунистическите атеистични власти не си позволяваха.

Заявявам, че ако не предприемете действия към този престъпник, не само ръководената от мен партия „ВМРО – Българско национално движение“, но нито една партия в българския парламент няма да подкрепи македонската държава за ЕС и НАТО. Въпреки хубавите приказки, които говорите пред Европа и Брюксел, този път няма да бъде простено, ако това жалко дело не бъде наказано.

Подобни античовешки, антиморални и антихристиянски прояви не може да бъдат толерирани".

В откритото си писмо Красимир Каракачанов припомня, че паметникът почита паметта на тези герои, които са се сражавали със сърби, англичани и французи не за друго, а за да запазят Македония от второто сръбско робство.

"Докато подобни изроди са на свобода и вилнеят с чукове, рушейки паметници, вместо да са в затвора и да чукат камъни, Македония няма как да докаже, че отстоява европейските и човешки ценности“ - категоричен е съпредседателят на Патриотичния фронт.



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
balgaro-germanski targovez na
25.09.2016 16:31:15
0
0
ami dobre e makedonzite da imat dostap do televisionni kanali i biblioteki presa v koito e zastapena balgarskata tesa za makedonia a tja e she geografskoto ponjatie makedonia obhvashta oblasta makedonia v kojato sega se namira dneshna nesavisima makedonia shast ot dneshna severna garzia oblast makedonia i naj malkata shast pirinska makedonia v dneshna balgaria i taj kato makedonzi i balgari ot dnesha grazka makedonia sa bili izselvani sled meshdusajusnisheskata i parvata svetovna vojna to v dneshna grazka makedonia sa silno namaleli ili sa pogarsheni a dneshna makedonia sled parva svetovna vojna e bila okupirana ot srabskoto kralstvo i sarbisirana no ot 1940 do 1944 godina e osvobodena ot sajusnisheski na balgaria darshavi no sled 1944 godina e otnovo v predelite na jugoslavia i sega e svobodna evropejska darshava kojato imashe i ima problemi s sasedni darshavi v koito ima silno vlijanie turzia iislamski organisazii i tarsi podkrepa v sarbia ili v balgaria v zavisimost koi sa v pravitelstvoto na makedonia
rasbira se tesi mnenia mogat da badat promeneni razshireni ot istorizi i politizi no osnovnite mnenia ot balgarski gledni toshki sa tam
a az za da ne zavisja ot ne prijateli na balgarite i balgaria se nadjavam da stana finansovo nesavisim kato targovez honorar savetnik konsul konsultant ili na pomoshti ot balgarofili i tehni prijateli i ne prijateli
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки