Кои са номинираните за медицинския „Оскар“ на годината


Кои са номинираните за медицинския „Оскар“ на годината
д-р Васил Каракостов
23 Септември 2016, Петък




Автор: Десант

Единственият български неврохирург, който е преподавател и демонстратор в най-авторитетната европейска и световна гръбначна асоциация „АОSPINE" International - доц. д-р Васил Каракостов, е сред номинираните за тазгодишния медицински „Оскар“.

От „АОSPIN - Еигоре" са оценили неговата преподавателска, професионална и лексионна дейност, определяйки за него през 2011 г. „Платинен статут“ – за гръбначна хирургия, със срок на действие до 2016 г.

Каракостов е автор на над 150 научни публикации  в България и в чужбина, обнародвани в авторитетни списания и представени в редица национални и международни научни форуми. Той е лауреат на званието „Лекар на годината“ за 2015 г.

Доц. д-р Васил Каракостов е началник на отделението по гръбначна хирургия в Университетска болница „Св. Иван Рилски“ в София и доцент по неврохирургия в Клиниката по неврохирургия в софийския Медицински университет. Специализирал е гръбначна хирургия и микроневрохирургия в Цюрих, Берн, Брюксел, Финландия и Холандия.

Сред номинираните за тазгодишния медицински „Оскар“ е и българският хирург акад. Дамян Николов Дамянов. Той е университетски преподавател, лектор и хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал е над 55 хиляди български и чуждестранни пациенти и е оперирал около 10 000 от тях.

Неврохирург номер едно за България е д-р Славомир Кондов, също номиниран за престижното отличие. Понастоящем той е началник на II-ро Неврохирургично отделение и началник на операционните зали в УМБАЛ „Света Анна"-София.

Сред номинираните е и младият професор д-р Георги Чернев. Той завършва медицина в Американския университет „Бенджамин Франклин“ в Берлин и стана известен като един от българските лекари с успешна кариера в чужбина, предпочел да се завърне и работи на родна земя, въпреки примамливите предложения, които е получил от редица авторитетни клиники в Западна Европа.

На второто издание за годишните национални медицински награди ще бъдат отличени за своя хуманизъм и отговорност и други лекари, болници и екипи с доказани значими постижения в областта на медицината. Постиженията на българския медик ще бъдат почетени на 12 октомври в софийския хотел „Рамада“, съобщават организаторите от VIP Communication.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки