Македонец поруга паметната плоча на Каймакчалан


Македонец поруга паметната плоча на Каймакчалан
23 Септември 2016, Петък




Автор: Десант

В деня, в който България почете годишнината от обявяването на своята независимост, една публикация в македонски сайт разтърси обществеността ни.  Порталът „Либертас“ оповести, че македонският журналист Миленко Неделковски е поругал паметта на героите от Българската армия, дали живота си за националното обединение на България в боевете на Каймакчалан през 1916.

Престъпният вндализъм е „увековечен“ със снимки във „Фейсбук“ профила на изверга, който безмилостно разбива с чук паметната плоча на Каймакчалан, поставена в знак на признателност през месец май т.г. от български военнослужещи, наречени от Неделковци “престъпници“.

„Отвратителният "патриотизъм" на един психопат и родоотстъпник е възприет с телешки възторг от македонски медии“, коментира престъпното деяние  проф. Пламен Павлов.

Това, за съжаление, не е първият случай с трошенето и поругаването на паметни плочи на наши герои, поставени в Македония. Мемориалният знак в памет на Мара Бунева в Скопие вандалски е унищожавана ежегодно. Трудно е вече да се изброи колко пъти е възстановявана от родолюбивите българи.

Крайно време е българските политици да заемат по-твърда позиция пред македонските си колеги и да изискат  да се сложи край на антибългарските прояви в западната ни съседка.  Заради едни подмятания на руски депутат скочиха и президент, и премиер. Интересно е какви ще са реакциите им за този не по-малко скандален случай!


Един от кадрите


1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
BALGARIN
23.09.2016 09:18:46
0
0
I NE SAMO PRED MAKEDONSKITE POLITITZI!VAPROSA ZA VANDALSKOTO UNISHTOZAVANE NA BALGARSKOTO
NATZIONALNO ISTORI4ESKO I KULTURNO NASLEDSTVO TRJABVA DA SE POSTAVI I V O.O.N./UNESKO/!
PRAVJAT GO I MNOGO DRUGI!TOVA E I KRIMINALEN AKT!ZASHTO MAL4I BOKOVA?!TJA NE BESHE LI
BALGARKA?!ILI JA INTERESUVA SAMO NOMINATZIJATA?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки