За да отслабнем, не е нужно да гладуваме - на помощ идват изгарящите мазнините супи


За да отслабнем, не е нужно да гладуваме - на помощ идват изгарящите мазнините супи
21 Септември 2016, Сряда




Автор: Десант

Вероятно няма човек – било то мъж или жена, който да не мечтае да има стройна и кръшна фигура. Но повечето хора си мислят, че за да я постигнат, трябва да ограничат количеството на храната, която приемат. Ала апетитът им няма спирачка и ограниченията траят общо взето от ден до пладне. Малцина успяват да стиснат зъби и да издържат нечовешките диети, които в крайна сметка не водят до нищо добро – може и да се свали някое и друго килце, но после кантарът отчита, че теглото се е върнало в началната точка, а междувременно здравето е разбито.

Има обаче вариант, който хем ще ни засити, хем ще намали обиколката на талията. Постига се с различни супички, които могат да изгарят мазнините. Освен че са много вкусни, можем да ги сръбваме в неограничено количество и дори вечер преди лягане. С тяхна помощ можем сами да си разработим ефикасна диета, която ще ни втали, а и ще ни дари със здраве.

В състава на тези течни блюда принципно влизат зеленчуци, които оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те са нискокалорични и ни доставят достатъчно необходими вещества, като успоредно с това способстват за топенето на мастните клетки. Това става за сметка на това, че някои от влизащите в състава им зеленчуци притежават отрицателна енергия. Което ще рече, че организмът ще изразходи много повече енергия за преработването им, отколкото ще получи от тях.

И за да успее да ги преработи до край, от ще започне да се „зарежда“ от мастните клетки, преобразувайки ги в енергия. Именно в резултат на това се случва намаляването на теглото без да се вреди на доброто здравословно състояние.

Употребата на изгарящи мазнините супи с цел отслабване може да продължи дълго време, при това без да се ограничава количеството им. Ядеш толкова, колкото ти се иска! Трябва да се спазва само едно единствено правило – последното похапване да не е по-късно от 2 часа преди сън.

Идеалният вариант е супите да се консумират на малки порции на всеки 2-3 часа. Това ще позволи да се намали натоварването на храносмилателния тракт и ще подобри процесите на преработване на храната.

Много от жените, пробвали действието на тези „чудодейни“ супи, твърдят, че са успели да свалят от теглото си до 8 килограма за един месец! Резултатите, естествено, ще са много по-забележителни, ако тази диета се съчетае и с някакъв спорт или йога например.

Има и още една уловка – докато се сърбат тези супички, ще трябва да се забрави за всякакви питиета, дори и слабо алкохолните. Просто всякакъв алкохол способства за нарушаването на метаболитните процеси и спомага за образуването на отлагания от мазнини. Е, ако все пак се наложи да вдигнете чаша по някакъв тържествен повод, най-много може да си позволите чаша червено вино, но не повече.

Плюс това, следва да се забрави напълно за съществуването на пържени, пушени и солени блюда, както и за различни сладкарски и тестени изкушения. Но пък трябва да се изпива дневно  до 2 литра вода. Тя е необходима, за да се изхвърлят от организма всички продукти от разпадането на мастните клетки. А отделно обилното пиене на живителната течност засилва метаболизма, което също оказва положително влияние върху процеса на намаляване на теглото.

Как да си приготвим „вълшебните“ супи

Рецепта 1

Необходими продукти:
5-6 глави лук лук (може и стръкове зелен лук)
200 г домати (консервирани или пресни, но обелени)
1 кг белокочанно зеле
2 зелени чушки
1 връзка магданоз
200 г целина
бульон (пилешки, телешки и пр.)

Приготвяне:
Всички зеленчуци се нарязват на ситно, слагат се в тенджера и се заливат с бульона така, че напълно да се покрият. Супата се слага на бавен огън и се вари в продължение на 30-40 минути. Трябва да се следи зеленчуците да не се преварят.
Не е желателно да се добавят подправки и сол (тя задържа излишните течности в организма, което води до появата на излишни килограми).

Рецепта 2

Необходими продукти:
200 г целина (корени или стъбла)
0,5 кг моркови
0,5 кг зелен фасул (може и замразен)
5-6 глави лук
2 чушки (желателно е да са оранжеви)
1 кг белокочанно зеле
0,8 кг обелени домати
0,8 л говежди бульон

Приготвяне:
Всичко се нарязва на ситно и се слага в тенджера, като се добавя бульонът. Вари се 20-30 минути на бавен огън. Ако доматите не дадат изразителен вкус, може да се добави доматен сок. Преди сервиране може да се наръси с нарязан пресен магданоз или друга зелена подправка.

Рецепта 3

Необходими продукти:
1 пишелко филе без кожа
1 картоф
2 моркова
1 глава лук
300-400 г зеле колраби
3-4 обелени домата
връзка магданоз
чесън и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Първо се сварява пилешкото филе. Зеленчуците се нарязват на дребно и се добавят към получения бульон. Супата се слага на слаб огън и се вари 20 минути. Когато е готова, в нея се пуска и смляното с машинка за мелене на месо или с блендер филе.

Супите може да се консумират както поизстинали, така и топли, което е за предпочинате. Трябва да се има предвид, че горещите и студените блюда се преработват лошо и провокират дразнене на слизестата обвивка на стомаха.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки