Събор в Луковит ще извърви „Млечният път на България през вековете"


Събор в Луковит ще извърви „Млечният път на България през вековете
19 Септември 2016, Понеделник





На 23 и 24 септември 2016 г. в Луковит ще се проведе Първият национален събор „Млечният път на България през вековете". Както съобщават от асоциацията на българските млекопроизводители, целта на тази нова инициатива е да се популяризират родните  качествени млечни продукти, създадени  от нашите производители и признати навсякъде по света.

Посетителите на форума ще имат възможност да се запознаят в детайли с вековните наши традиции и обичаи, свързани с преработката, консумацията, продажбата и съхранението на млякото и млечните продукти.

Организаторите са подготвили богата художествена програма с участието на известни изпълнители, на местните вокални групи и децата, които съхраняват традициите в този регион.

Участие в събора ще вземат мелкопреработвателни предрпиятия от цялата страна, животновъди, различни фирми от областта на млечната промишленост, научни работници, сродни организации, държавни институции и медии.

За гостите на форума ще бъде организирано и посещение на пещера Проходна, Карлуковски карстов комплекс и Бежановско-Ъгленското карстово плато.

В рамките на събора с празнична вечер Асоциация на млекопреработвателите в България ще отбележи 25-годишнината от своето създаване.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки