Надпис над пловдивско училище припомня призив на Паисий


Надпис над пловдивско училище припомня призив на Паисий
18 Септември 2016, Неделя





„Българино, знай своя род и език!".Този надпис краси сградата на СУ „Черноризец Храбър” в Пловдив, видя репортер на Glas.bg. 

Буквите, изписали възрожденските думи на Паисий Хилендарски, са в жълт цвят и се простират на 20 метра по покрива на училището.

„Искаме да научим децата на родолюбие, да мислят в тази посока. Не само децата и родителите и жителите на Тракия, всички , които минават оттук.”, разясни директорът на школото Елена Кисьова.

„Надписът е направен това лято малко преди да започне настоящата учебна година. Освен това свети през нощта. Очакваме и книга, която ще сложим отстрани”, допълни още директор Кисьова.

Източник: Glas.bg



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Еди,кой си
19.09.2016 07:11:35
0
0
Учителите и директорката на училището са прави-надписа е нужен-българина е нужно да знае историята си тази,която е била.Българите са потомци на иранци,сармати,скити,траки,римляни-неслучайни европейски народи.Спорно е дали Атила е сармат от Алания,но може и дае тъй.Българи са живяли в Япония и Китай преди новата ера.Владетели,като княз Крум,Омуртаг-царете Симеон,Калоян,Иван Асен Втори са били управници на България,която е била сила в Европа-със своя азбука,култура,закони,нрави,обичаи.Българина е обичал почтенноста,истината,добротворството,честа и вярата в християнството.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки