Нов храм отваря врати в Казанлък


Нов храм отваря врати в Казанлък
17 Септември 2016, Събота


Негови патрони са мъчениците Вяра, Надежда и Любов и майка им София

Автор: Десант

В деня, в който православният свят почита паметта на Вяра, Надежда и Любов и майка им София – 17 септември, Казанлък се сдоби с нов храм, който носи имената на светите мъченици за Христовата вяра.

Той се издига в южния край на града, по шосето към Бузовград. Култовата сграда е съградена за здраве, късмет и берекет на казанлъчани и на всички, които минават по този път, по инициатива на собственичката на заведението „Армагански път“ Станислава Авджиева.

В навечерието на неговото освещаване тя сподели пред медиите, че мечтата й е в малката църква „всеки, останал в уединение, да намери доброто, за да дойде не време разделно, а време за сплотяване”.

Идейният проект е на Христо Танев, художник-хералдик, а архитектурният е дарение от бившия главен архитект на Казанлък Ивелин Недялков. Църковните стенописи са дело на художника от града на розите Румен Рачев. За камбаната помага известната в Стара Загора зъболекарка д-р Диана Бушкалова.

Тържественото освещаване на храма и ритуален курбан по повод откриването му бе извършено в деня, в който честваме неговите патрони - София, Вяра, Надежда и Любов, от свещеници от Казанлъшка духовна околия.

Специален поздравителен адрес за събитието бе прочетен от името на партия „Национален фронт за спасение на България“ и нейния лидер Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки