Младите щангисти отсрамиха България


Младите щангисти отсрамиха България
Христо Христов се изкачи най-високо на почетната стълбичка
16 Септември 2016, Петък




Автор: Десант

Шести златен медал спечели България на продължаващото в полския град Нови Томисл Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки.

В петък Христо Христов стана шампион с три титли в кат. 94 кг при 15-годишните.
Той победи в изхвърлянето със 125 кг, след това вдигна най-много и в изтласкването със 166, което е европейски рекорд. Това му осигури златото в двубоя с общ резултат 291 кг – също еврорекорд.

„Христо направи перфектно състезание и просто разби конкуренцията. Този щангист има голямо бъдеще и се радвам, че още в тази възраст доказва своя потенциал," заяви старши треньорът на отбора Иван Иванов.

Това е 11-я медал за младите ни щангисти на шампионата в Полша - само от двубоите България вече има 6 златни, 3 сребърни и две бронзови отличия. Шампиони станаха Дияна Димитрова, Стилян Грозданов, Ангел Русев, Кристиян Йорданов, Галя Шатова и Христо Христов, със сребро се окичиха Ивана Петрова, Надежда Мей и Християн Първановски, а с бронз – Йордан Атанасов и Диян Пампорджиев.

Рекапитулацията показва, че досега страната ни е спечелила два пъти повече медали в сравнение с предишното първенство. Миналата година воденият от Иван Иванов тим се върна от еврошампионата в шведския град Ландскрун с 5 медала в двубоите в същите възрастови групи – два сребърни и три бронзови.

Междувременно в последния ден на ЕВРО2016 България спечели седми златен медал и общо 12 отличие, след като Васил Маринов отвя конкурентите си в най-тежката категория 94 кг при 15-годишните щангисти. В съботния следобед се очаква представянето на Мартин Тодоров в същата категория, но при 17-годишните.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки