Виктор Орбан: Бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а на българската граница


Виктор Орбан: Бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а на българската граница
Снимка: Флагман
14 Септември 2016, Сряда


Искаме 160 милиона евро от ЕС за опазване на южната ни граница от нелегални мигранти


„Ако можем да дадем 3 милиарда евро на Турция, която не е в ЕС, то тогава е невъзможно да не дадем 160 млн.евро на българите, които са в ЕС. Не е справедливо България сама да поеме разходите за защита на границата, защото не защитава само себе си, а и нас. Това е една много проста истина, с която всички трябва да се съгласят“. Това каза унгарският министър-председател Виктор Орбан, който днес се запозна с начин на охрана на българо-турската граница.

Тази сутрин той посети ГКПП Лесово, огледа цялото преградно съоръжение, а малко след това бе запознат с това какви мерки са предприети за охрана на морската граница на военноморската база в Атия.

Премиерът Бойко Борисов използва посещението на унгарския си колега в България и го призова за подкрепа на заседанието на Вишеградската четворка, което ще се проведе в петък, както и за това на Европейския съвет в края на месеца.

Страната ни ще иска 160 млн.евро за опазване на южната ни граница от нелегални мигранти.

„Ще настояваме средствата да се преведат веднага, не за следващ период, а сега. Омръзна ми да слушам още приказки като "с вас сме", "напред", "ура" и т.н. Искаме конкретна помощ от ЕС“, категоричен бе Бойко Борисов.

"Всички трябва да разберат, че бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а тук, където стоим. Затова успешната защита на България е в наш общ интерес”, допълни го от своя страна Виктор Орбан.

Унгарският премиер е известен с твърдата си позиция спрямо мигрантите. 

"Имаме закони, Европейският съюз има правила, нациите също имат правила, граници има, през границата не може да се преминава нелегално, неразрешеното преминаване през границата е престъпление. Тези, които не искаме да допускаме на наша територия, а влизат, трябва да ги върнем. Това са прости неща и те трябва да бъдат спазвани", отсече Виктор Орбан.

Той бе категоричен, че няма да допусне приемането на нелегални мигранти на територията на Унгария.

Заради политиката си срещу бежанците, вчера люксембургският външен министър Жан Аселборн настоя Унгария да излезе от ЕС, или да бъде изключена от Европейската общност. 

"Страните като Унгария, които издигат огради срещу бежанци, бягащи от война, или тези, които нарушават свободата на словото и независимостта на съдилищата, трябва временно, а ако трябва и завинаги, да бъдат изключени от ЕС", заяви Аселборн в интервю за германски вестник.

„Най-смешното в политиката е абсурдността, с това се забавляваме най-добре. Това е положение, в което един комунист от Люксембург, иска да научи на демокрация тези, които са страдали 45 години от комунизма“, отговори му днес в България Виктор Орбан.

Източник: Флагман


На огледа на граничното съоръжение присъстваха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов


6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Въпрос
16.09.2016 13:59:32
0
0
Защо въоръжават Израел и Украйна? А нашата държава стана разграден двор. Населението ни без доходи и без всякаква сигурност живее в бедност, ограбено от всякъде, прогонвано по света? Кой иска земята ни, управляващите да кажат. Искаме сигурен президент и премиер от тук нататък - патриот, беден, не богат, който ще има за първа грижа народа и държавата ни.
5
Предложение
16.09.2016 13:54:36
0
0
Смятам, че успоредно на мрежата трябва екстрено да започне строителството и на бетонна стена, най-високата и най-здравата от всички издигнати в света до този момент! Да има и жива въоръжена сила на границата ни от всякъде, не само от юг. Дори и това няма да е достатъчно, ще видите. Но ще бъде късно! Трябва да станем пети във вишеградския съюз!!!А не в противниковия лагер. Къде са тия, дето създадоха проблема? Създават сега още проблеми и на други места...Искайте необходимите пари от тях.
4
Боже, Божеее...
16.09.2016 13:48:19
0
0
Жан Аселборн първо да се осведоми за робството, което са преживели българите и унгарците 500 години и после да говори врели-некипели.
3
Една баба
16.09.2016 13:38:58
0
0
Европа да не ни помага с пари, защото ще отидът при другите, народните и държавните пари на България в същите джобове, които са много дълбоки. Границата да се пази от граничари, които да стрелят срещу нашествениците. А вече дошлите - марш кой от където е дошъл. С изключение на истинските бежанци и то временно да пребивават в Европа. Какво търсят тук африканците и другите здрави, прави младежи, които са нужни на страните си в тези критични моменти.Готованци, дошли да ги хрантутим. Доказаха, че са престъпници - всички такива да се върнат незабавно. Иначе ще се наложи да започнем да крадем и да станем и ние престъпници, защото сме гладни и стоим на студено. А те живеят за наша сметка.
2
Бивш граничар
16.09.2016 13:32:24
0
0
Когато се наложи да стреляме на границата срещу пришълците, тези, които вече са тук, ще се окажат армии в гръб на нашите защитници. Колко му е да ги въоръжи този, който ги довлече? За да отслабят Европа, да я превземат, а после и Русия?!
1
MOJATA MOLITVA
15.09.2016 11:43:35
0
0
DAI BOZE POVE4E POLITITZI KATO VIKTOR ORBAN V EVROPA I BALGARIJA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки