13 Септември 2016, Вторник





Тази неделя (18 септември) туристически комплекс „Акве калиде" край Бургас ще отбележи своя първи рожден ден. Точно преди година, на същата дата, атракцията беше официално открита. Намерението на морската община е да превърне празничното отбелязване на този повод в традиция.

Затова и денят ще бъде изпъстрен с разнообразни събития, танцови и музикални прояви. Достъпът до музейната експозиция ще е безплатен, а за 3D прожекцията цените ще са преференциални.

Посетителите ще могат да разгледат базара с представяне на автентични български занаяти като грънчарство, кошничарство, дърворезба, медникарство, ножарство, изработка на бижута и кукли.

В творческите работилници най-малките гости ще се научат сами да си изработват кукли на нимфи и воини под ръководството на специалисти от Държавния куклен театър в Бургас и да вземат уроци по фолклорни танци от членовете на танцовото студио при читалището в бургаския квартал Ветрен, където се намира туристическият комплекс.

Всички малчугани ще могат да се включат в игри от старите времена, които ще им покажат уредниците от РИМ-Бургас и да се захласнат по демонстрациите на стрелба с лък.

Следобед започва танцовата и музикална програма с участие на фолклорен ансамбъл „Странджа“, а от 18 ч. бургаският маг Йордан Янев - Зайн, който е носител на редица международни награди от фестивали в България и Европа, ще изнесе вълнуващо и неповторимо магично шоу.

Празникът на „Акве калиде" ще завърши с концерт на група „Петте сезона", който ще започне от  19 ч. на откритата сцена.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки