Кои наши евродепутати вършат мръсната работа на Сорос


Кои наши евродепутати вършат мръсната работа на Сорос
Заглавната страница на плана, изготвен по поръчка на Сорос
12 Септември 2016, Понеделник


Спонсорът на цигани е и един от главните двигатели на връхлетялата Европа мигрантска вълна

Автор: Дина Харизанова

Миналата година, по същото това септемврийско време британската телевизия Скай нюз излъчи репортаж за мигрантите, добрали се до гръцкия остров Лесбос. Сред изхвърлените от тях спасителни жителки и пробити гумени лодки журналистическият екип бе открил екземпляр от написан на арабски език наръчник със съвети към запътилите се към Стария континент пришълци от Африка и Близкия изток.

Както става ясно от новинарската емисия, въпросното ръководство изобилства от „полезна“ за мигрантите информация – карти, съвети и телефони на организации, които могат да им помогнат при пътуването.

Пред репортерите на британската медията една от активистките на организацията W2eu, чиетo име означава „Добре дошли в Европа“ (Wellcome to Europe), разкрива, че книжките се раздават безплатно в Турция. Самата мрежа на W2eu разполагала с над стотина служители, пръснати на европейска територия и в Северна Африка.

Та тази организация се оказа финансирана от вездесъщото „Отворено общество“ на милиардера Джордж Сорос.

Отваряме скоба за нещо от последния час – в края на миналата седмица един от най-влиятелните  политици в Латвия и кмет на латвийския град Вентспилс Айвар Лембергс предложи американецът от унгарски произход, прочул се като ненадминат майстор на валутната и борсова спекула, чрез която натрупва пачките си, да не бъде допускан в прибалтийската държава, а организациите му да бъдат забранени заради тяхната „антидържавна дейност”. Изразяваща се апропо именно в нечитава пропаганда на приема на бежанци.

Според Лембергс, в интернет се е появила информация, че Сорос е похарчил стотици хиляди евро за популяризиране на идеята да се приемат бежанци. В Латвия той разполага с организациите Delna и Providus. “Винаги съм казвал, че те са напълно противодържавни организации”, изтъква Лембергс пред журналисти.

В убесайта на W2eu са дадени данни за всяка страна, която е въвлечена в мигрантската криза, с подробности за предоставянето на убежище в нея, както и с условията за наемане на работа, осигуряване на медицинска помощ и всякакви други аспекти от устройването на пришълците на нейна територия.

Не е пропуснато, разбира се, за България да се изтъкнат като проблеми: неефективните езикови курсове (по 600 часа с продължителност 6 месеца), високите нива на безработица, наличието на черен пазар, расизъм/атаки.

С укор и възмущение се отбелязва също, че в Националната програма за интеграция на бежанците „открито се говори за културна асимилация, оскъдна социална и материална подкрепа“.

Да оставим това настрана и да видим към кого у нас може да се обърнат мигрантите, за да получат помощ – все пак, както са оповестили в сайта си от W2eu, именно това е тяхната мисия – да осигуряват контакти и консултации на бежанци и мигранти по пътя им. „Ние пожелаваме лек път на всички, предприели това трудно пътуване – защото свободата на придвижване е право на всеки“!

Сред организациите в България, заели се с каузата да улесняват трафика на мигранти към ЕС, ярко изпъква името на познатия с антибългарската си дейност Български хелзински комитет (БХК).

Изредено е и НПО, озаглавено като Център на правна помощ „Глас в България“, чийто основател – адвокат Диана Даскалова, през 2009 г. представляваше чеченеца Саин Кадзоев пред Съда на Европейския съюз в Люксембург. Казусът „Кадзоев“ остана в историята като знаков за нелегалните мигранти в ЕС, защото с решението си евромагистратите защитиха правата им, отсъждайки, че нарушителите могат да бъдат задържани максимум 18 месеца и нищо не може да бъде причина този срок да бъде удължен.

Ако до изтичането му нелегалният имигрант не е изведен извън държавата членка на Евросъюза, на територията на която е хванат, то следва той да се освободи незабавно, постанови Люксембург.

Една година по-късно чеченецът отново влезе в новините, стреляйки напосоки с газов пистолет насред центъра на София, заплашвайки че ще гръмне една друга адвокатка, в която се бил влюбил. Апропо, Кадзоев е разследван за взривяването на авиобаза в Чечня и след като избягал от родината си, поискал у нас политическо убежище. Делото в Люксембург завежда след 6-годишен престой в дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

След това не чак толкова лирично отклонение от темата, ще изброим още едно формирование, което W2eu препоръчва на нахълтващите нелегално в Европа да търсят за помощ на наша територия – Български адвокати за правата на човека (БАПЧ). В управителния съвет на тази фондация виждаме доста имена от хранените хора на БХК, като за „успешното осъществяване на своята дейност“ от БАПЧ откровено признават, че разчитат на финансиране от соросовото „Отворено общество“, от„Америка за България“ и отамериканското посолство в България, както и на ред други подобни тъмни и отродителни субекти.

Връщаме се при мигрантите, за да припомним, че още преди да потеглят към Стария континент на поредната порция „бежанци“ бива връчен по един от наръчниците, издавани от „Отворено общество“ и разпространявани от неговата дъщерна група W2eu. Тъй де, клетите нелегали, дето имат иначе право на свободно придвижване, трябва да знаят как да извършат прехода до новия Нов свят. Чунким през Великото преселение на народите е съществувал бащицата Сорос да раздава на древните народи пътеводители кой път да хванат?! Нейсе, да не бъдем дребнави.

По-интересно е да видим кои са нашите родни български евродепутати, които слугуват на соросовите интереси – щото изпеченият аферист си има и там свои хора, то е повече от ясно.

Та тези дни стана известен един план, разработен по поръчка на „Отворено общество“ от Агенцията за стратегическо консултиране „Kumquat consult“, сред чиито клиенти са и Европарламентът, Европейската комисия, Съветът на Европа, ЮНЕСКО и т.н. Документът носи заглавие „Надеждни съюзници в европейските структури (2014-2019)“, а какво означава това може да се ориентираме от обявената в сайта на агенцията нейна мисия: „Ние помагаме на неправителствени организации, фондации и институции да постигат своята политика и стратегически цели в Европа“.

И ето че в рамките на тази „помощ“ планът посочва от страна на България седем евродепутати, които сърцато и всеотдайно работят за интересите на Джордж Сорос и неговото „Отворено общество“ на територията на Евросъюза.

Един от тях е Неджми Али. За него в документа се отбелязва, че е от партия, защитаваща интересите на мюсюлманското и турското малцинство в България, демек ДПС, която била се борила за правата на човека и проявявала „социално-либерален подход“. Компания в групичката на Шаро му правят неговите съпартийци Филиз Хюсмеинова (макар госпожата да бе министър без портфейл в правителството на Симеон Сакскобургготски, сега минава за депесарка), Илхан Кючюк и ексминистърът на околната среда и водите в кабинета Орешарски Искра Михайлова.

Тук е и гербаджийката Мария Габриел, за която пък е сложена забележка, че настоявала да се говори на френски, когато това е възможно. С нея е в списъка попада и колегата й от ГЕРБ Андрей Ковачев, чиито интереси били съсредоточени в сферата на европейската интеграция и бившата югославска република Македония, радетел бил за свободата и правата в посткомунистическите държави членки на ЕС. Бил прогресивен по сърце, но поемал само добре премерени политическите рискове.

А ето накрая и десерта: от редиците на евродепутатите на Столетницата като единствена поддръжничка на Сорос е посочена Илияна Йотова, която от БСП тези дни издигнаха като свой кандидат за вицепрезидентския пост.

Както често се пише под карикатурите: Без думи!


Кадър от репортажа на Скай нюз Страница от наръчниците за бежанците


4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Владимир
02.09.2020 02:54:26
0
0
Небесни Татко, в Името на Иисус Христос- Йешуа, помогни и разкрий и отсъди по тези случаи и по тези спорни въпроси с Твоята Преблага Праведност! Благодаря Ти, Господарю! Амин!
3
17.09.2016 08:05:19
0
0
2
STRANZA PLANINA
13.09.2016 11:36:47
0
0
DA BADAT NEZABAVNO OTPE4ATANI I RAZPROSTRANENI V BEZANSKITE LAGERI V TURZIJA,KNIZKI S FOTO
I TEL.NOMERA NA DINKO I DRUGITE MOM4ETA,OXRANJAVASHTI GRANITZATA-ZA ULESNENIE NA,,BEZANTZI
TE!A SASHTO TAKA I RAZMERA NA NOVITE GLOBI ZA NEZAKONNO PREMINAVANE NA BG.GRANITZA.
IZPLASHTANETO NA VANSHNIJAT DALG NA BALGARIJA E VAV VASHI RATZE!NE SE BAVETE!
1
KONSTITUCIJATA
13.09.2016 10:34:22
0
0
LITZETO YOTOVA,NE MOZE DA BADE,,VITZEPREMIER,,I ZAMESTNIK GLAVEN KOMANDVASHT NA ARMIJATA!
SAGLASNO SEGASHNATA BALGARSKA KONSTITUTZIJA-PREZIDENTA I NEGOVIJAT ZAMESNIK TRJABVA DA SA
,,NADPARTIINI,,OSVEN TOVA,KATO,,EVRODEPUTAT,,TJA NE E ZIVJALA V POSLEDNITE 5 GOD.V SRANATA
KAKTO GO IZISKVA KONSTITUCIJATA.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки