Моето сърце е октопод или баща ми на брега на черното море


Моето сърце е октопод или баща ми на брега на черното море
11 Септември 2016, Неделя


Заглавието е на един от късометражните филми, които ще бъдат излъчени по време на „Златната роза” във Варна

Автор: Десант

Шест копродукции с миноритарно българско участие ще видят зрителите на “Златна роза” 2016 г. от 19 до 25 септември във Варна. Две от тях са в конкурсната програма, тъй като отговарят на условията по статут – “международни копродукции, в които има българско творческо участие на позиция, за която се връчва някоя от официалните награди на журито”.

Холандското предложение за миналогодишните награди Оскар за чуждоезичен филм – “Райската стая” (Холандия, Швеция, България) е с Анжела Недялкова в главната роля и разказва за шестима души, които се срещат и взаимно променят живота си.

В “Лабиринти на любовта” (Русия, България) на режисьора Владимир Щерянов участва красивата Яна Маринова. Петте самостоятелни новели разказват за взаимоотношенията на хората в съвременния технологичен свят.

Останалите четири копродукции с българско участие ще бъдат показани извън конкурса на “Златна роза” в програмата “Открити хоризонти”.

В “Смрадлива приказка” (Сърбия, България) Мома е клошар и страда от депресия, а Ема е клошарка и страда от алкохолизъм.

В “Лазар” (Македония, България, Хърватия) главният герой работи за местен мафиот, който печели огромни пари от нелегален трафик на емигранти през границата на ЕС. Влюбва се в млада студентка, чужда на средата му, и иска да промени живота си.

“Банат” (Италия, България, Македония, Румъния) e трагично забавен разказ за обратна миграция от Италия в Румъния в търсене на работа и щастие.

Сюжетът на военния филм “Кербала” (Полша, България) е за тридневна обсада, в която оцеляват 80 български и полски войници. Събитието е реално, но малко известно. В продукцията участва Христо Шопов.

В програмата “Открити хоризонти” ще видим и 12 късометражни филма, сред които експерименталните “Изяж ме” и “Снежното момиче” на Илина Перянова, “Среща със себе си” на Теа Петрова, “Разговор с Ал” на Димитър Стафидов, “Сутрешно кафе” на Венцислав Занков както и пълнометражните “Врагове” на Симеон Комсалов и “Моето сърце е октопод или баща ми на брега на черното море” на Нено Белчев.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки