Софийският губернатор подаде оставка заради смрадливата сделка с царските конюшни


Софийският губернатор подаде оставка заради смрадливата сделка с царските конюшни
10 Септември 2016, Събота




Автор: Десант

Столичният губернатор Веселин Пенев развя белия байрак и подаде оставката си заради продажбата на безценен терен в центъра на столицата на цената на „кон за кокошка“.

Преди два месеца той благословил бившите царски конюшни да бъдат купени срещу смешните 90 лева на квадратен метър от „Евротрансбилдинг“, която чрез заменки преди десетилетие вече била придобила 16% от имота.

След като тези дни около скандалната силно се размириса, неговата оставка бе поискана лично от премиера Бойко Борисов, който директно алармира по случая главния прокурор Сотир Цацаров.

В петък от коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ обявиха, че още преди година и половина са заявили, че са срещу назначението на Пенев за областен управител, който бе номиниран за поста от партията на Касми Дал, явяваща се част от Реформаторския блок.

„Въпреки че проведохме консултации с РБ в духа на добронамерени политически практики, вносителят на предложениетоРадан Кънев отказа да изтегли кандидатурата. Времето показа, че искането ни е било основателно и правилно и бихме желали да чуем официалната позиция на НПСД и основния кадровик на сегашното управление Радан Кънев - как ще оправдаят продажбата на златни имоти в център на София на безценица и как ще изтрият петното, лепнато върху РБ и косвено върху ГЕРБ", коментира съпредседателят на патриотите Валери Симеонов.

„Случилото се показва каква е вредата от етническите партии – те се превръщат в политически рекетьори и търгаши, които шантажират българското общество, защото имат зад гърба си подкрепата на Анкара", категоричен е и другия съпредседател Красимир Каракачанов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки