Валери Симеонов: Ген. Колев трябва да заеме достойно място в българската история


Валери Симеонов: Ген. Колев трябва да заеме достойно място в българската история
07 Септември 2016, Сряда




Автор: Агенция "Фокус"

„Когато българите са обединени от обща кауза, всичко е възможно“. Това заяви по време на тържественото откриване на паметника на ген. Иван Колев в Добрич Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседател на ПФ, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

„Чест и удоволствие е за мен в тази велика дата – 7 септември, датата, на която е спасен град Добрич, датата, на която е спасена цялата добруджанска настъпателна операция, да съм тук и да открием този страхотен паметник на един от най-великите български пълководци“, сподели Валери Симеонов.

Той изказа дълбока благодарност на всички, допринесли за осъществяването на родолюбивата идея, и допълни, че само за малко повече от два месеца скулптурата е поръчана, изработена и монтирана.

Специална бе благодарността му към скулптора Александър Хайтов, към Община Добрич, подпомогнала финансово начинанието, както и към Инициативния комитет за изграждането на паметника на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г., създаден преди 8 години и оказал пълно съдействие за реализацията на идеята.

„Благодаря, че преодоляха всички трудности, които съпътстваха процеса на изграждането на паметника“, изтъкна Валери Симеонов.

Той отправи благодарност и към Йордан Апостолов – добричлия, спомогнал за самото монтиране на постамента.

В заключение лидерът на НФСБ посочи, че изграждането на този мемориал е и негов родов дълг: „Моят дядо Петко Симеонов Станкулов се е сражавал като артилерист в тези три велики епични дни и ми е разказвал като дете подробности около това сражение. Все факти, които нямаше къде да бъдат прочетени. Те не бяха написани в историята.

Сигурен съм, че е общо желание на всички, които се обединяваме около такива изцяло български патриотични каузи, ген. Колев, който днес намери място в град Добрич, да намери подобаващото си място и в българската история“, категоричен бе Валери Симеонов.


Валери Симеонов пред паметника на ген. Иван Колев заедно с потомци на великия български пълководец


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки