Патриотите почетоха деня на Съединението


Патриотите почетоха деня на Съединението
Паметникът на 24-ти Черноморски полк в Бургас
06 Септември 2016, Вторник


Симпатизанти на НФСБ, ВМРО и СЕК се събраха пред паметника на 24-ти Черноморски полк в Бургас, в Пловдив родолюбците от Националния фронт подаряваха знамена с българския трибагреник

Автор: Десант

Шести септември е един от най-великите български празници. Той е зареден с много дълбоко послание към поколенията. С акта на Съединението българите се изправят не само срещу Турция, но и срещу другите балкански страни и дори срещу Великите сили,  и въпреки това са постигнали предначертаната цел. Това е триумф на българския дух. Ние следваме светлия пример на родолюбците, които извършиха подвига на обединението на изконни български територии и българско население от двете страни на Балкана. Без да се обединим, без да бъдем единни, България няма бъдеще.”

Това каза лидерът на „Национален фронт за спасение на България” и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред паметника на 24-ти Черноморски полк в Бургас.

Единен, българският народ може да постигне много и затова посланието ни към всички истински патриоти е да се обединим около общата цел – спасението на Родината, изтъкна в словото си по повод празника Валери Симеонов.

Десетки членове и симпатизанти на родолюбивите партии НФСБ, ВМРО и СЕК се събраха пред паметника на войника, както е известен на бургазлии мемориалният знак на 24-ти Черноморски полк.

Пред него те положиха цветя и венци в знак на преклонение пред делото на предците, дръзнали да се противопоставят на Великите сили. Сред присъстващите бяха и депутатите от ПФ Валентин Касабов и Христиан Митев, общинските съветници в морската община Ангел Божидаров и Ивайло Вагенщайн, журналисти от телевизия СКАТ.

Празникът бе отбелязан и от патриотите в Пловдив, където се разиграват паметните събития от 1885 г. Представители на местната организация на НФСБ, начело с народния представител от „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ Славчо Атанасов, се събраха пред Паметника на Съединението на едноименния площад в града. Там те поднесоха венец и цветя и се преклониха пред непокорния дух на своите деди.

След тържествения молебен в катедралната църква „Св Богородица“, пловдивските патриоти раздадоха стотици национални знамена. Инициативата, превърнала се вече в традиция, за трета поредна година бе посрещната с голям интерес от жителите на Града под тепетата.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
глас в пустиня
07.09.2016 17:53:39
3
0
04.09.2016 г. Както всяка неделя в късния следобед, в Тутракан на високи и нетърпими децибели се разнасяше циганска музика от сватба на открито. Прекалено силната музика и говорене тероризираха гражданите няколко часа и заглушаваха честването на 100-годишнината от тутраканската епопея и паметта на загиналите герои, чествани чрез тържествената заря! И ако това не е позор!? Докога ще разбираме накриво толерантността? Нима не могат да бъдат ограничавани децибелите на каквото и да е събиране на хора за празници или за каквото и да е?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки