Патриотите протестираха в Хармални срещу безобразията на мигрантите


Патриотите протестираха в Хармални срещу безобразията на мигрантите
04 Септември 2016, Неделя




Автор: Десант

„Патриотичен фронт-НФСБ, ВМРО" и „Атака“ поведоха на 4 септември в Харманли протестно шествие „Срещу безобразията на мигрантите, незачитащи правилата и законите“. Демонстрантите бяха предвождани от евродепутата и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

Повод за недоволството станаха неотдавнашните размирици между настанените в тамошния бежански лагер мигранти, както и предвиденото разширяване на общежитието с нови 68 жилища, в които ще могат да се настанят още близо 400 души. Така капацитетът на центъра ще достигне до около 3000 души.

В края на август 800 афганистанци в лагера участваха в масово сбиване и потрошиха полицейска патрулка. По-рано при меле в близост до центъра на града двама 19-годишни мигранти от Афганистан бяха прободени с нож от 37-годишен техен сънародник.

Понастоящем настанените в бежанския център са близо 2000, докато през юни те бяха по-малко от 200. Към момента броят им всекидневно се увеличава с по 100-150 човека, което дава повод за притеснение на местните хора.

„Нека си върнем облика на града ни! Нека покажем, че искаме Харманли да бъде чист и приветлив град, а не ислямизиращо се място“, настояват участниците в протестното шествие.

Те искат също така да се осъществява по-строг контрол в лагера; да се наложи вечерен час за настанените в него, който стриктно да се спазва; да се забрани носене на ножове от мигрантите и да се засили полицейското присъствие в града, което да гарантира реда и сигурността в населеното място.

Голяма част от тези мерки вече са наложени от началото на седмицата. Променени са и правилата за живот в населеното място. Заради лагерниците от местната община се канят да забранят употребата на алкохол в паркове и градинки. И в самия лагер забраната да се пие вече се прилага по-строго. Това е част от новите правила, които важат за всички бежански центрове в страната, които следва да бъдат превърнати в затворени общежития.

Промените предвиждат още чужденците да не могат да се движат свободно на големи разстояния, а само в определени райони, чиито обхват предстои да бъде регламентиран. Всяко нарушение на правилата ще бъде наказвано строго и ще коства свободата на извършилите го.

Припомняме, че това не е първото протестно шествие с подобни искания, което се организира в Харманли. Първата акция бе проведена през 2013 г. на следващата година в протестите се включиха и майки с малки деца.



В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
05.09.2016 11:12:37
0
0
I KAKVA E TAZI,,UPOTREBA NA ALKOXOL,,???NA LI UZKIM SA ,,MJUSOLMANI,,???,,PRAVOVERNI,,A??!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки