Валери Симеонов, създател и издател на в. „Десант“: Създадохме този вестник като продължител на родолюбивата политика на СКАТ


Валери Симеонов, създател и издател на в. „Десант“:  Създадохме този вестник като продължител на родолюбивата политика на СКАТ
26 Август 2016, Петък





Създадохме този вестник с ентусиазъм и желание да променим обществените нагласи, да повдигнем самочувствието на българина, да му припомним, че има за какво да се гордее. Да му припомним славните страници на българската история, да запознаем читателите със забравените и умишлено премълчани факти и примери за героизма, патриотизма, себеотрицанието на нашите предшественици.
Такава беше идеята за появата на този единствен патриотичен вестник – да бъде продължител на родолюбивата линия, която следва телевизия СКАТ вече 18 години, без да се отклони от пътя си. И в същото време да бъде отговор на всички останали издания на вестникарския пазар, които служат единствено на парите, на управляващите и на силните на деня.
На страниците на „Десант“ бяха разобличени редица мащабни корупционни сделки и национални предателства, извършени от президенти, министър-председатели, лидери на политически сили, министри, висши чиновници.
„Десант“ беше единственият, който отвори съкровищницата на българската история и в своите анализи и статии запозна своите читатели с тъжните истини за пораженията върху народопсихологията, нанесени от сервилни политици. Разобличи митовете и насажданите у поколения наред лъжи за фалшивата и патетична социалистическа илюзия за „братския“ Съветски съюз, за интернационализъм и прочее заблуди, жертва на които станаха достойните мигове от нашето минало, с които, вместо да се гордеем, бяха изтрити от учебниците.
Вестникът отделяше място и за традиционните български ценности, за фолклора, за етнографската уникалност на българската нация, която е най-древната в Европа. И която успя да съхрани своите автентични традиции и обичаи така, както никоя друга нация на територията на Стария континент не е съхранила. Все неща, които са основания за национална гордост и самочувствие.
„Десант“ беше този, който на своите страници отдели подобаващо място на нетрадиционните методи за лечение на народната медицина.
С непримирим сарказъм и ирония бяха разобличавани уродливите прояви на нихилизъм, родоотстъпничество...
Но за съжаление всичко това не можеше да бъде запазено. Не можеше да продължи поради неумолимите закони на пазарната икономика. А и поради нашето нежелание да обслужваме чиито и да били интереси срещу заплащане.
Предпочетохме да не изцапаме името на „Десант“ и на СКАТ и да свием временно знамена в очакване на по-добри времена така, както е постъпвала българската нация в тежки моменти.
Но след които винаги е възкръсвала!



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки