Вестник „Десант” за последен път


Вестник „Десант” за последен път
26 Август 2016, Петък


Скъпи приятели на вестник „Десант“,


В ръцете си държите последния брой на най-патриотичното издание на българския печат. Едно явление, което се роди на 24 април 2009 г. - без финансова подкрепа от държавна власт или пък от силните на деня, без задкулисни договорки с олигарси, натрупали състояние по престъпен начин.
Повече от седем години ние бяхме с вас и през всичкото това време не се изкушихме да обслужваме чужди фондации и да прокарваме техните вредни за страната ни интереси срещу жълти стотинки, каквато порочна практика съществува в така наречените „големи“ медии.
Повече от седем години работихме неуморно, за да стига до вас този последен мохикан на неопетнената и искрена журналистика. До края останахме верни на принципите си и на любовта си към България.
Не притъпихме перото си, когато ви показвахме виновните за съсипващия преход, довел до тежкото икономическо положение на всички нас. Бяхме съдени и осъждани, но не се уплашихме и не се предадохме. Нито се продадохме.
За съжаление, днес в страната ни няма условия за финансова издръжка на вестници, стъпили върху основата на честна журналистика.
С огромна болка ви казваме, че сме принудени да спрем хартиеното издание на „Десант“. Години наред издателят му – СКАТ ТВ ООД, единствен подкрепяше неговото отпечатване, но поради непреодолими икономически причини това повече не може да става.
Изказваме благодарност на всички, които бяха неотлъчно с нас през всичкото това време – нашите верни читатели, нашите смели автори и нашите всеотдайни сътрудници!
Патриотичният „Десант“ обаче няма да угасне. С вас ще продължим да се срещаме в интернет, на познатия адрес: www.desant.net, където пак ще намирате любимите си рубрики и любопитни четива за забравени герои, засекретени страници от досиетата на видни личности, разкази и пътеписи, както и много други оригинални и увлекателни текстове.
В интернет пространството ще отстояваме чистотата на родния език така, както сме го правили и досега. Ще продължаваме да подлагаме на проверка всяка дума, която стига до вас и предани на истината, няма да правим  компромиси с поднасянето на фактите.
Както досега, така и занапред ще ви показваме фрагменти от славната ни, но позабравена история, ще пътуваме заедно с вас до малко известни прекрасни кътчета на родината, ще си припомняме заедно за родовите корени и изконни ценности и традиции на българския народ.

Надяваме се, че пак ще ни четете със същия интерес. Очакваме ви!

Севдалина Пенева,
главен редактор на в. „Десант“



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
pensioner
26.08.2016 14:52:59
0
0
Предлагате като алтернатива интернет. Чудесно! А бихте ли ми обяснили, пенсионери особено по-възрастни, как биха могли да го ползват, а и дори да можеха интернетът също струва пари, както и устройствата, където може да се ползва.
Как ще се процедира с тези, които са отделили от мизерните пенсиийки, за да си го заплатят за година, с цел икономия? Ще им върнете ли остатъка от парите или ще станат спонсори по принуда?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки