Плажен бар тормози летовниците в Созопол


Плажен бар тормози  летовниците в Созопол
Барът в Созопол, който тормози нощем със силната си музика почиващите в района на „Харманите“
19 Август 2016, Петък


Никой не си прави труда да осигури нощния покой на почиващите до плажа „Харманите”

Автор: Иван Ванев

Открит бар безнаказано издевателства над нощния покой на летовниците, настанени край най-големия плаж в Созопол „Харманите”. Нито местната общинска администрация, нито полицията или която и да било друга институция предприемат нещо, за да укротят пияните и дрогирани гости на плажния бар „Макара”, въпреки многобройните писмени жалби до градската управа и среднощните обаждания на тел. 112.

„Какъв е този бар, постоянно ни звънят за него?!” – учудени питат операторките от националната линия. По думите им обаче единствено Община Созопол може да затвори скандалното заведение. Само че оттам никой не си мърда пръста да стори това. 
По цяла нощ гостите, настанени около популярния созополски плаж, не могат да спят заради своеволията на персонала на близкия бар. За разлика от останалите заведения, които не пречат на почиващите, „Макара“ не спазва работното си време, нито пък някакви норми за допустим шум. Всяка вечер след полунощ музиката, разтърсваща тонколоните, се усилва на макс и никой в околните сгради не може да мигне.

С напредването на нощта алкохолът разпалва страстите и саундът се миксира с гръмогласни пиянски крясъци, понасящи се от масите. За да бъдат заглушени те, децибелите на музикалната уредба се повишават още по-разтърсващо.
От местното полицейско управление обаче запазват пълно мълчание, колкото и обаждания да загряват телефон 112. От дъжд на вятър някой от униформените все пак отива по малките часове на проверка в бара, след което уверено заявява: „Музиката е нормална”.
Летовниците се чудят на ушите си ли да вярват или на полицаите?!
Да не говорим, че и други неща взривяват търпението им. Масово, например, прекалилите с алкохола клиенти се облекчават директно върху пясъка на плажа. Обичайна практика след полунощ е и да не се издават касови бележки.

Сигнали за всички тези нарушения са подавани не само в общината на морския град, но и до РИОКОЗ – Бургас и до Министерството на туризма. Отново без никакви последствия.
На плажа „Харманите” има още над 10 други ресторанти и барове. Те обаче или работят в нормално време и нощем спират, или намаляват съвсем музиката. А тези, които функционират като дискотеки, са разположени в закрити помещения и нищо не се чува зад стените им.
„Макара” обаче е изграден на самия плаж – от дървени трупи, обвити само с найлон. Просто няма какво да спре музиката да се разнася гръмовно във всички посоки. А курортистите трябва да се примирят да будуват в ритъма на чалга и техно до зори.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки