Екстремисти от цялата страна, съединявайте се!


Екстремисти от цялата страна, съединявайте се!
08 Август 2016, Понеделник


Твърдо, по-твърдо, най-твърдо, Sea оf вlack

Автор: Веселин Максимов

Много е хубаво, когато традицията се спазва, а за нас, които пишем за нея, си е направо повод за гордост. И тази година почитателите на най-твърдите стилове в съвременния рок ще имат повод да се съберат край морето.
Дата: 6 август, начало: 16.00 часа, място: Летния театър в Бургас.
Девет са групите, които ще вземат участие в тазгодишното издание на Sea of black festival. Публиката ще друса глави поне 7-8 часа на яките жици на Terravore и Day Of Execution от Варна, младите надежди „8 m/s” от Хасково, ветераните „Алкофилия” и „Карцер” от Бургас, като вторите се събират специално за случая, гостите от Италия Desecrate, софийските Eufobia и Khanъ, които спечелиха участието си на W.O.A. Battle Of The Bands.

Да говорим за всяка от групите поотделно ще отнеме доста време и място, но най-общо почитателите на „Черното море” очакват екстремен и нацепен до червено бляк, дуум, дет и траш метъл.
А, пънк също, що се отнася до бургазлиите от „Алкофилия” (този път без фронтмена си Пуфо, който е на рейс, момчето е моряк и с това си вади хляба).
Всички са екстремисти с мисъл в главата и можене в пръстите, а ако се интересувате от такава музика и не откривате в горепосочените свои любимци, трябва да знаете, че е така заради политиката на организаторите.

Пред „Десант” оттам заявиха, че поради обясними причини са решили да не повтарят групи, а да дадат шанс на всеки, от цяла България, който иска да се изяви, да получи сцена. Понеже и без това подобни събития се броят на пръстите на едната ръка. Похвално, похвално за Бабата, Тошо Сепултурата и останалите рицари на тежкия метъл, които се занимават с всички главоболия относно фестивала! А още по-хубаво е, че останалите групи никак не се сърдят, задето не си играят на „богопомазани”, както това става с постоянното присъствие на едно друго музикално събитие, седмица преди Sea оf вlack.
Да, за „Бургас и морето” говоря, но да не смесваме нещата, за всеки влак си има пътници, както отдавна сме заявили.

Входът за поредна година е свободен. Ако искате да заявите своята подкрепа за екстремната музика у нас или да обявите на организаторите, че уважавате труда им, както и този на останалите им помагачи, можете да си купите официална фланелка, именно на вратата.
Черна е, разбира се, с логото на всяка от групите и наистина е красива, майсторска изработка.

Защо безплатен ли? Защото е по-добре дошлите да влязат, гледат и подкрепят групите, отколкото да лежат на поляната пред Летния, да отказват да дадат пари за вход с аргумента, че нямат много, но иначе да имат достатъчно за бира и да го демонстрират необезпокоявани.
Да са живи и здрави спонсорите, прочее, но, млъкни сърце! Факт. Край.
И ако не знаете нищо за феста, а се чудите защо изброих само осем групи, ето десертът: специални гости на тазгодишното издание са германците от PYOGENESIS. Каквото и клише да използвам за тях – супер група, титани, класици, огромни, все ще е слаба. Затова няма.

Не помня някой стил на съвременната рокмузика, в който те да не са творили по време на дълголетния си творчески път. Те пристигат директно от главната сцена на Wacken оpen аir, за да зарадват българските си фенове с двучасов сет, съдържащ хитове от всички периоди на изключително богатата им кариера. Вече са гостували в България през далечната 1999 г., когато забиха на открито в София пред повече от 10 000 души.
Събота, 6 август. Ох ти, Черно море, защо тъй ревеш?!? В буквалния смисъл на думата.


Легендите от PYOGENESIS обещават минимум двучасов сет

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки