Господин премиер, изгонете най-после анадолския посланик у нас!


Господин премиер, изгонете най-после анадолския посланик у нас!
Посланик Сюлейман Гьокче отправи скрити заплахи срещу всички обществени личности и медии, които се съмняват в демократичността на сатрапа Ердоган
06 Август 2016, Събота


Политическите евнуси в София се умилкват около османските сатрапи в Анкара

Автор: Стефан Солаков

В предишни статии на „Десант“ предупредихме премиера Борисов, че ще се сблъска със сериозни проблеми, ако продължава да си затваря очите пред ужасяващите събития в съседна Турция. Попитахме го дали правителството е готово да реагира адекватно, когато мощна вълна от подгонени от репресиите хора ще се изсипе на наша територия и когато ще се изправим пред арогантността на днешните турски управници, настояващи да им връщаме политическите бегълци.

Не мина и седмица и нашето „пророчество“ вече е факт. Преди дни министър-председателят на Турция Бюлент Йълдъръм директно се обърна към България и със заповеднически тон поиска да му бъде предаден турския гражданин Абдула Бююк, обявен от Анкара за предател и участник в заговора срещу държавата на новите османци.
Пред многохиляден митинг от фанатизирани привърженици на президента Ердоган турският премиер заяви, че изпратена от него делегация заминава за България, където, забележете, щяла да вземе престъпника и да го докара в Турция.

Идва, взема и си заминава – доста странно отношение към съдебната система в България, която единствено може да реши екстрадирането на издирвания турски гражданин.
Този показателен факт на недипломатично отношение към суверенна България впечатли всички експерти у нас, запознати с юридическата практика при подобни случаи.
Още по-странна беше реакцията на нашето правителство след грубата намеса на Анкара във вътрешните ни дела. Министърката на правосъдието с кокетна усмивка препрати претенциите на Йълдъръм към съдебните органи у нас и на практика измъкна своя началник Борисов от задължението да отговори лично на нахалния анадолец.

Бате Бойко отново изигра любимия си етюд да се прави на ударен, вместо да тропне по масата и да нареже като кисела краставица изперкалия си колега, изживяващ се като новия губернатор на бившия Дунавски вилает.
Колкото и да си заравя главата в пясъка и да имитира своя вожд и учител бай Тошо, успял да се снишава и оцелява цели 45 години, нашият славен премиер най-сетне трябва да разбере, че времената вече са други.
И вместо да вади нож на „умрелите“ политически кучета Тони Блеър и Джордж Буш-младши, време е да застане лице в лице с новото османско чудовище, което вилнее и погубва хиляди човешки съдби в непосредствена близост до нашите граници.

Защото съдбоносните събития буквално галопират и в най-скоро време ще прескочат и на наша територия. Вестите, идващи от Турция, от ден на ден стават все по-драматични.
Над 150 души са арестувани в град Бурса, известно средище на изселниците от България. Мнозина от тях са представители на местния бизнес, между тях е и шефът на холдинга „Сьонмез“ Джелал Сьонмез и двамата му синове, обвинени за връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен, обявен от Анкара за главния злодей, прицелил се в скъпоценната особа на президента Ердоган.

В най-скоро време нашето правителство трябва да даде обяснение дали ще защитава правата и свободите на живущите в Турция притежатели на български паспорти. На онези, за които и куцо, и сакато преди месеци демонстрираше лицемерна загриженост във връзка с електоралните им права и броя на избирателните секции в Турция.
Всички „експерти“, които до вчера лобираха да разкрием стотици изборни бюра и в най-затънтените краища на Анадола, днес мълчат като пукали, хипнотизирани от политическата касапница, която се вихри при съседите.
Почти всички избягват да отговорят и на логичния въпрос: Редно ли е в страна, където бушува гражданска война и е обявено извънредно положение, изобщо да се планира провеждането на каквито и да е български избори?

Хората в Турция и особено изселниците от България живеят в изключително стресова ситуация. И това е напълно разбираемо – притежателите на наши паспорти на практика са граждани на ЕС, а от там и врагове на Ердоган, който от сутрин до вечер сипе клетви и закани срещу върхушката в Брюксел.
Дали някой във Външното ни министерство или на „Дондуков“ 1 най-после ще загрее пред каква човешка трагедия ще бъдем изправени и ние, и нашите съграждани мюсюлмани, ако падишахът на новите османци тръгне да си отмъщава след вече очакваните строги санкции на ЕС и САЩ срещу неговата тиранична политика в собствената му страна?

Вместо да сме изгонили и вече забравили агресивния турски посланик в София Сюлейман Гьокче, ние, а по-точно лишените от елементарен разум български медии, издигнаха анадолския тарикат на пиедестала на едва ли не единствения тълкувател на ставащото в неговата държава. Стигна се до там, че в БНТ този изпечен лъжец обяви събитията в Турция за апотеоз на съвременната демокрация, а интервюиращите го български журналисти гледаха като „теле в железница“.
И нещо още по-скандално – посланик Гьокче отправи скрити заплахи срещу всички обществени личности и медии, които се съмняват в демократичността на сатрапа Ердоган.

И докато чакахме някой съвсем резонно да го парира за лишения от дипломатичност език, съвсем изненадващо журналистът Георги Милков буквално се надупи на анадолския амбасадор и дори се провикна: Знам го аз този непокорник на падишаха! И побърза да „натопи“ председателя на НФСБ и шеф на парламентарната група на Патриотичния фронт в НС Валери Симеонов.
Направо паднахме от стола от тази явна демонстрация на новите кирякстефчовци в българското публично пространство.
Нали си спомняте, драги читатели, за този емблематичен герой на Иван Вазов от „Под игото“, който демонстративно напуска училищното тържество с думите „Тук се говори срещу негово величество падишаха, аз излазям“.

Така се получи и с неуспешния хибрид между журналист и шпионин, който плонжира пред краката на турския посланик в ефира на БНТ. Стотици хиляди долари потроши навремето нашето Външно министерство и лично тогавашният външен министър Соломон Паси да изпраща по целия свят любимеца на Венелина Гочева и на нейния протурски вестник „24 часа“.
Днес берем печалните плодове от неразумното фаворизиране на хора с генетично повредена нагласа към изконното родолюбие на българския народ.

Но тук изниква и един институционален проблем! Докога ще търпим БНТ, БНР и БТА да се управляват от хора, готови да се продадат на чужди идеологически централи и да манипулират съзнанието на милиони зрители, слушатели и читатели в нашата страна?
Крайно време е Комисията по културата и медиите в българския парламент спешно да анализира чуждото проникване в обществените средства за масово осведомяване и да набележи мерки за ликвидирането на тази вражеска дейност особено днес, когато от всякъде сме атакувани от т. нар. хибридна война. Не бихме могли да се противопоставим, ако не изчистим от тях окончателно „спящите клетки“ на модерния антибългаризъм.
От правителството очакваме ясна и недвусмислена позиция относно „ловът на вещици“ в съседна Турция.

В противен случай отново ще трябва да вярваме на турчина Гьокче, който буквално се изгаври с нашата държава, когато изтъкна, пак по БНТ, че хората на Бойко Борисов едва ли не приветствали кървавата разправа на Ердоган и на неговите „дълги ножове“ с демокрацията в Турция.
И накрая – господин Борисов, бате Бойко, престани да се въртиш като османски дервиш и посочи най-сетне на турския посланик външната врата на България! Този човек направи за смях както твоето правителство, така и България, страната, която го търпи вече повече от 2 години.
Дръжте се като мъже, уважаеми държавници, а не като политически евнуси, умилкващи се пред Високата порта и ислямистката клика, управляваща в Анкара.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
targovez honorar konsultant r
09.08.2016 16:56:52
0
0
ami diplomatisheskite otnoshenia meshdu darshavite sa reglamentirani vkljushitelno kakvi prava imat nashi diplomati v shushbina i kakvi nebalgarski diplomati v balgaria a shto se otnasja do turzia to kakto i drugi strani gledat da nastanjat v shushdi darshavi politisheski ,ikonomisheski i drugi spioni s koito da vlijajat na politikata nastranata kadeto prebivavat i da davat svedenia za ikonomisheski i drugi tajni a turzia e v razkrasheno poloshenie poneshe erdogan kato populist za da pesheli isbori obeshtava na naroda kakvo li ne no e silno zavisim ot usa i evrosajusa i ishoda ako njama uspehi v evropa i usa e da otdeli poveshe sredstva za expansia kam negovite komshii i srednoasiatskite republiki .
a ofizialnata politika na balgarskoto pravitelstvo e zavisima obvarsana s evrosajusa i nato i populisma na njakoi koito iskat da pesheljat glasove za isborite njama nushnite ikonomisheski voenni i politisheski moshtnosti .
i dori i 10 pati da uvelishim vaorashenieto i vojskata to njama da imame goljamo znashenie a samo shte donesem na naroda oshte poveshe teshesti zatova 4 shtiri osnovi na ikonomikata moderen ski i morski i planinski i spa i selski turisam moderno zemedelie
visoki tehnologii i vav voennata promishlenost i hranitelno-vkusova promishlenost sa tova koeto e ponosimo za balgarskia narod bez golemi riskove
i bes golemi krediti da izgradi edna dobra sredna klasa i blagodenstvashto naselenie
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки