НФСБ вече с младежка организация и в Шумен


НФСБ вече с младежка организация и в Шумен
Новата младежка организация на НФСБ в Шумен бе учредена в подножието на емблематичния мемориален комплекс „Създатели на българската държава“
05 Август 2016, Петък


За по-малко от два месеца партията на СКАТ учреди трета поред младежка структура

Автор: Десант

Последователната политика на „Национален фронт за спасение на България“ привлича все повече млади хора към каузата за възраждането на страната ни. След като през миналия месец бе създадена младежка организация в Айтос, младите симпатизанти на партията на СКАТ се и в Шумен. Тя бе учредена на 27 юли край емблематичния архитектурно-мемориален комплекс „Създатели на българската държава“, намиращ на Шуменското плато над града.

Мястото не е избрано случайно. Според младите патриоти, мотото на монумента - „Оттук започва България“ отговаря на техните стремежи да възродят българщината в този край на страната.
„Трябва да покажем на нашите връстници, че перспективи за развитие има и в нашата Родина, категорични са младите привърженици на родолюбивата идея.
Младежката структура на НФСБ – Шумен бе оглавена от студентката Йоанна Константинова, а за секретар бе избрана Пламена Иванова.

„Имаме идеи за провеждането на лекции, които да разширят историческите познания на нашите връстници. Голяма част от тях не са запознати достатъчно с великите поети и личности на България, както и с историята на родния си град Шумен. Затова основният ни стремеж ще бъде да научим младите хора да познават миналото си, да знаят малко повече за такива видни възрожденци и борци за свобода като Панайот Волов и Добри Войников, чиито корени са от Шумен. Сред първите ни инициативи ще бъде и почистването на множеството паметници в града, като започнем от мемориала „Създатели на българската държава“, заяви Константинова.

Тя добави, че новата структура подготвя и съвместни начинания с новоучредената дамска организация на НФСБ в Шумен. На младите родолюбци ще помага регионалният координатор и общински съветник в местния парламент Наталия Стефанова.
„Виждам, че младите хора, които учредиха новата организация, имат голямо желание да бъдат полезни за Родината. Аз съм убедена, че шуменските младежи ще се докажат като дейни родолюбци и ще работят за каузите на НФСБ. Предстои много работа, защото живеем в труден регион, в който ДПС има сериозно влияние.

Но аз вярвам и познавам тези млади хора. Те доказаха през последните няколко месеца, че наистина милеят за България и искат да посветят своите умения и професионални качества на Националния фронт“, заяви Стефанова.
И добави, че градското ръководство на НФСБ активно ще помага на новата младежка структура, а общинските съветници на формацията ще внесат част от предложенията на младите патриоти за обсъждане в местния ОбС.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки