Лоша организация отложи дело за тероризъм


05 Август 2016, Петък


Лоша организация на работата в Специализирания наказателен съд даде формална причина за отлагане на делото за тероризъм срещу трима сирийци,

Автор: Десант

арестувани у нас в началото на февруари при опит да преминат незаконно държавната граница край Свиленград.
Прокуратурата твърди, че Алмохаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим имали намерение да се върнат в Сирия и да се включат в терористичните организации "Мюсюлмански братя" и ИДИЛ. Целта им била да извършат терористични действия, включително против чужда държава, пише в обвинителния акт. Той обаче бил връчен на тримата подсъдими едва ден преди началото на делото, защото закъснял поръчаният превод на арабски език. За да могат обвиняемите и техните адвокати да се запознаят с обвинителния акт, делото срещу тримата сирийци бе отложено за септември.

Тримата сирийци са със статут на бежанци, получен в Германия. Първоначално опитали да се върнат в Сирия през Турция, но били върнати на границата. След това от Гърция влезли в България в нов опит да се прехвърлят в Турция. Арестувани са при опита им да минат границата край Свиленград. В дните преди първото съдебно заседание от прокуратурата съобщиха, че в мобилните телефони на тримата сирийци имало множество снимки на бойци от "Мюсюлмански братя" и ИДИЛ, а в техни комуникации са открити реплики като"…само дето в работата има риск, забранен в международен мащаб"; "идвам при теб и умирам преди теб".


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки