180 градуса


180 градуса
Кристофър Джеймс Чаплин пристига у нас за фестивала
25 Юли 2016, Понеделник


Синът на Чарли Чаплин идва у нас

Автор: Веселин Максимов

Кристофър Джеймс Чаплин, най-малкият син на великия Чарли Чаплин, пристига в София на третото издание на фестивала „180 градуса”. Той е композитор на експериментална електронна музика и заедно със своите колеги от театъра, танца и съвременното визуално изкуство ще се представи пред публиката в българската столица.
Роден е в Швейцария от четвъртата жена на гениалния комик Ууна О` Нийл. Петдесет и четири годишният швейцарец по паспорт е известен в артистичните среди далеч не само като композитор.

Преди да започне да се занимава с това, той е учил пиано, но е завършил артистично майсторство в британската столица Лондон.
Неговото участие в „180 градуса” е на 25 юли от 21 часа. Тогава заедно с швейцарските музиканти Валентин Коле (обой), Жил Гримар (пиано) и Лаура Ендрес (звуков дизайн) ще изпълни собствено произведение, вдъхновено от София и нейните жители. Ден след това изпълнението ще може да бъде видяно на различни видеоекрани из цялата столица, а на определени места той ще се включва с изпълнения на живо, заедно със записа.

Всички, които се интересуват от този вид изкуство, могат да видят цялата програма на интернет страницата на фестивала. Той е създаден с идея да  провокира интереса към новото и експериментално изкуство у родната публика и да създаде платформа за изява на младите творци, съобщиха за медиите организаторите.
Предстои да проследим различните акценти, върху които те наведоха мисълта на пишещите за това репортери. И обещаваме, че при прекалена претенциозност и провокация в името на самата нея следващото издание на събитието няма да се зарадва на нито ред на тази страница.

В „180 градуса” ще вземат участие още част от музикантите на световноизвестния немски ансамбъл за съвременна музика Ensemble Modern, който експериментира в областта на съвременната класическа музика. Изява ще имат и ентусиастите от българската формация, която носи идентично име - Ensemble.
С изложби в рамките на фестивала ще се включат още българската архитектка Мария Барбудова и фотографката Щиляна Андонова, както и редица други артисти.
Входът за всички събития е “по желание”, което е доста интересно решение. Организаторите обявиха, че не искат да поставят цена на изкуството, затова оставят на публиката сама да реши как да допринесе за развитието на фестивала и артистите и колко да си плати за входа на всеки концерт.


Идеята е да е модерно и провокативно, но изпълнителите са отлично подготвени професионално Актьорът и композитор се прави на гениалния си баща. Остава да видим дали успешно

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки