Работният им ден


23 Юли 2016, Събота


14 юли (четвъртък), 11.00 ч. Премиерът Бойко Борисов плаши пред БТВ, че ако ГЕРБ не спечели президентските избори, щял да подаде оставка.


„Ако загубя президентските избори като партия, веднага вечерта обявявам предсрочни избори. Ако ГЕРБ загуби президентските избори, значи вече в страната има други усещания за властта и хората нямат доверие в правителството“, размахва пръст Борисов. Той отново отказва да отговори дали ще се кандидатира за държавен глава и кой в крайна сметка ще издигнат герберите.
„Щях да го кажа още юни, но всеки ден ме питат и ме дразнят дали ще ставам президент и аз отговарям. Затова сме решили да го обявим септември. Интересно ако продължат партиите да дезертират от отговорност да кажат кой е техният кандидат, как след това да кажат дали са спечелили или загубили. Ако модата е да се избират кандидати от граждански съвети, и аз мога да отида в БАН и да харесам учен. Хайде ако са много отговорни Радан Кънев или Корнелия Нинова, те да се кандидатират“, предизвиква опозицията министър-председателят.
След това той заявява, че бил смъмрил културния министър Вежди Рашидов, който неотдавна заплаши журналисти с уволнения от БНТ.
"Накарах се на Вежди Рашидов, извини се 100 пъти. Той има едно такова чувство, че забравя, че е министър и че всяка дума, която е казал, може да се обърне срещу него", мънка Борисов. Ами ако Рашидов забравя, че е министър, направо да си дава оставката тогава.

15 юли (петък), 10.00 ч. Предизборната кампания продължава да придобива все по-комичен оттенък. Лидерът на БСП Корнелия Нинова поставя ултиматум на премиера в кулоарите на парламента: „Г-н Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България! Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП, искам номинацията на партията за моето име. Ще ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК в нощта на изборите – кой кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и Ви е страх.“

12.30 ч. Отговорът на министър-председателя не закъснява. „Че коя е Корнелия Нинова. Ако жена ми постави ултиматум, тя просто престава да е част от живота ми. Ако президентът имаше по-големи правомощия и отговорности от премиера, аз щях да се кандидатирам за президент, но сега би било дезертьорство”, заявява Борисов пред репортери в Народното събрание.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки