Те го казаха


23 Юли 2016, Събота


„Всичко опира до едни твърде материални неща - имоти, договори, пари, корупция, злоупотреби в църквата.


В църквата има няколко центъра, създадени от Политбюро на БКП. Държавна сигурност като ведомство е приключила. Но хората от нея ги има. Причината е в БКП, а БКП може да се раздели и на две, и на четири, а в този парламент е и на 8. На всички бекграундът е оттам. Никога няма да повярвам, че смъртта на митрополит Кирил е била от хипотермия. Експертите отказаха да направят втора аутопсия, която да е по-изрядна. Спомням си, че в неговите бели дробове нямаше капка вода, за какво удавяне говорим? Удушен и хвърлен във водата е едно, но удавен е друго"
какво знае бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий, изгонен заради злополучната заря на Великден?

„Дълбоко в душата си ме боли това нещо, защото изместваме всичкото от това истинското. Ние вкарваме чужди елементи, те не са нужни на нас. Ако и догодина съборът е такъв, няма да участвам. Никога, нито искам тогава да ме търсят. Аз мога и на колене, и на ръце да се влача, когато е за българщината, когато е за доброто, когато е за истинското. Аз пак ще повторя, устата ми се обърна наопаки от яд и това като виждаш такива комерсиални неща"
голямата народна певица Валя Балканска бясна заради комерсиализацията на народния събор в Рожен

„Дори да се приеме такова решение на следваща инстанция, тъй като това е решение на първа инстанция и не е окончателно, то няма ретроактивно действие. Това не действа за назад, то действа занапред. От тук нататък има три хипотези за бъдещо съдебно решение на Висшия административен съд, след като обжалваме. Първата възможност е да се потвърди решението на тричленния състав и да се инструктира кабинета да приеме ново постановление за винетните такси. Така че ние изобщо не сме в хипотези да отпаднат нито тарифата, нито цените на винетките"
министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова нагло спокойна, че цените на винетките няма да поевтинеят, въпреки че съдът реши, че са незаконно поставени

„Българският съд има възможност да се справи с това дело за тероризъм. Макар и да е първото в неговата история“
главният прокурор Сотир Цацаров спокоен за делото за атентата на летището в Сарафово

„Всяка публична изява на посланика или на генерален консул може да бъде интерпретирана погрешно и да доведе до опасност за живота и здравето както на дипломатически служители, така и на български граждани на място. Така се реагира в подобни ситуации. Посланиците не са политически анализатори, за да правят изявления. Това е принцип. Няма посланик на която и да е друга държава, който да е правил изявления по националните си медии от Истанбул или от Анкара в тази ситуация”
външният министър Даниел Митов защитава посланика ни в Турция Надежда Нейнски, на която лично забранил да говори за опита за преврат

„Нямаше нито една жена със забрадка в държавно учреждение. Беше забранено със закон! А сега съпругата на президента твърди, че харемът е училище за жените! До голяма степен дотук се стигна благодарение на сгрешената политика на Европейския съюз към Турция. Европа се правеше, че не вижда липсата на демокрация, потъпкването на свободата на словото и арестите на журналисти, смазването на протестите на опозицията. Именно лицемерната и двулична политика на европейските лидери позволи на Ердоган да се превърне в новия османски султан“
Ангел Джамбазки, депутат от ВМРО

„Може да има риск за членството на Турция в НАТО, ако страната изостави демократичните принципи. НАТО има изискване по отношение на спазването на демокрацията.  Анкара многократно ни уверяваше, че правителството ще спазва законите. Но в крайна сметка НАТО ще прецени дали това е така. Очевидно много хора бяха арестувани, и то много бързо. Нивата на отмъщение очевидно ще бъдат значителни през идващите дни. Надявам се да можем да работим по конструктивен начин, който да предотврати негативните ефекти"
държавният секретар на САЩ Джон Кери открито заплашва Турция

„Въвеждането на смъртна присъда в Турция, за което се говори след опита за военен преврат, ще означава край на преговорите за членство на тази страна в Европейския съюз“
говорителят на германското федерално правителство Щефен Зайберт

„В случая ние имаме страна членка на ЕС, България, която държи напълно отворени границите си и няма никакъв контрол над движението на мигрантите. В същото време Австрия и Унгария напълно затвориха границите си. Сърбия няма да стои със скръстени ръце между тях и да чака"
сръбският социален министър Александър Вулин обяснява защо неговото правителство дислоцира армия на границата


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки