Феновете на „Дунав” тръгват на бунт срещу БФС


Феновете на „Дунав”  тръгват на бунт срещу БФС
Русенци ще трябва да ходят до Разград, за да гледат срещите на любимия си „Дунав“
22 Юли 2016, Петък


Феновете на „Дунав” тръгнаха на бунт срещу БФС, след като стана ясно, че ще играят мачовете си в Разград.

Автор: Иван Ванев

В дунавския град неизбежно си припомниха соцвремената, когато Разград бе областен център и в Русе се шегуваха, че натам пътува и Операта, и публиката, за да има спектакъл.
В края на миналата седмица русенските запалянковци изпратиха декларация до БФС и Министерството на спорта срещу решението да играят мачовете си на разградска територия. Според тях, т.н. рестарт на футбола в България не може да бъде свързан с идеята отборите да не играят срещите си на своите стадиони и така хиляди фенове да бъдат лишени от възможността да гледат любимия си тим.

Това важи особено за Русе, където в елитната група се очакват поне по 10 000 души на мач, а за Разград ще тръгнат не повече от стотина. Членовете на фенклуба „Дунав завинаги” апелират поне до започване на ремонта на градския стадион да играят мачовете си там, тъй като процедурите по проекта за обновяване на съоръжението ще траят дълго време, а срещите могат да бъдат договорени в програмата на първенството така, че да не се играят на осветление.

„Дунав” е от Русе , не се казва „Лудогорец” и не може да играе в Разград“, категорични са  русенските любители на футбола.
Правителството отпусна 1 млн. лв. за ремонт на терена и поставяне на осветление на Градския стадион в Русе. Обществената поръчка трябваше да бъде обявена на 5 юли. Не се знае обаче колко ще траят процедурите, а после и ремонтите, затова феновете настояват да има гратисен период за „Дунав” и докато започнат поправките, отборът да играе в дунавския град.

Освен това, тимът идва от по-долна дивизия и е нормално да изпитва финансови трудности. Още повече, че на фона на останалите отбори от „Б” група, допуснати в първенството, „Дунав” е единственият, който спечели това право като първи в класирането.
Русенци призовават БФС и Министерството на спорта да вземат разумно решение по въпроса и да не карат фенове на отбора да се разкарват излишно до чужди стадиони. Ако няма реакция, се очакват бурни протести на феновете на „Дунав”, които от 25 години очакват местната единадесеторка да се върне в елита.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки