Избраха „Мис Българка“ в Украйна


Избраха „Мис Българка“ в Украйна
Обявяването на Олга Неделчева (в средата) за „Мис Българка 2016“
18 Юли 2016, Понеделник


Конкурсът се проведе в Одеса за седма поредна година

Автор: Георги Ваташки

Сред народни песни и хора сънародниците ни в Украйна излъчиха и най-красивата българка на Одеса. В един от най-елитните нощни клубове на града на 30 юни за седма поредна година се проведе конкурсът „Мис Българка” („Мисс Болгарочка“). Състезанието по красота отдавна се е превърнало в любимо събитие не само за българската общност, но и за всички одесчани.
Седемте български девойки, които участваха в надпреварата, бяха от селищата в Ивановски район и градовете Измайлово, Болград, Одеса и Рени.

Конкурсът бе организиран от Съюза на българската младеж, с помощта на Асоциацията на българите в Украйна и Всеукраинския център на българската култура в Одеса. Журито бе председателствано от директора на Всеукраински център на българската култура Димитър Терзи, като сред членовете му бе и един от най-видните нашенци в Одеса – докторът на историческите науки Александър Пригарин. То бе изправено пред нелека задача.
„Стараем се да покажем всички къстчета от Бесарабия. Да разкажем на гостите за България и за местните бесарабски българи. В тези конкурси не е важна само красотата, защото всички българки са красиви, затова акцентираме на таланта“ – изтъкна Димитър Терзи в словото си при откриването на събитието.

Конкурсът премина в четири етапа, един от които бе свързан и с показването на качествата, която трябва да има истинската българка – не само да е красива и талантлива, но и родолюбива, трудолюбива и грижовна към своите близки хора. Красавиците представиха пред журито и пред ентусиазираната публика разнообразна творческа програма, демонстрираха вокални и танцови умения в народните и в модерните танци, както и степента си на владеенето на български език
В едно от своите излизания на сцената участничките дефилираха, облечени в български народни носии под звуците на прочутата родопска песен „Излел е Дельо хайдутин“, която звучи в и Космоса в изпълнение на омайния глас на Валя Балканска.

Между отделните етапи на надпреварата и дефилетата на момичетата публиката аплодираше младите таланти Лилия Семкова и Алексей Козарев, които изпълниха популярни български поп парчета.
Преди да бъде обявена победителката, бяха раздадени и специалните призове на публиката – „Мис Усмивка“, „Мис Обаяние“ и „Мис Нежност“. Със златната корона на „Мис Българка 2016“ заслужено се окичи Олга Неделчева от село Огородное, Болградски район. Тя получи и голямата награда – романтично пътешествие до България.

„Трябва да се цени всичко българско, което нашите младежи в Украйна носят в себе си. Събития като този конкурс са важни за българската общност в Украйна, както и за мен и моите връстници, за да ни дадат повече самочувствие и стимул за себеутвърждаване“, заяви след награждаването си новата „Мис Българка 2016“.
Нейните подгласнички също отнесоха многобройни подаръци, сред които имаше таблети, златни бижута и ескурзии до различни краища на Украйна.

„Много сложно беше да се определи най-добрата от най-добрите. Мисля, че всяка от участничките достойно представи българската култура, своята красота, талант и обаяние. Всяка една от тях заслужава своя шанс да спечели този конкурс, защото момичетата доказаха, че са истински наследници на българския дух и красота“, заяви в края на тържеството председателят на Съюза на българската младеж Гаяне Гулканян.


В категории: Горещи новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки