Приеха предложените от патриотите промени в Изборния кодекс


15 Юли 2016, Петък


Парламентът разреши образуването на секции извън дипломатическите и консулските представителства в чужбина,

Автор: Анна Александрова

 въз основа на не по-малко от 60 подадени заявления за гласуване. Общият брой на секциите в една държава не може да надвишава 35. Това е записано в приетите на второ четене промени в Изборния кодекс. Организациите на българите в чужбина също ще могат да правят предложения за разкриване на избирателни секции.
Те трябва да бъдат адресирани до ръководителите на дипломатическите и консулските представителства и да бъдат направени не по-късно от 25 дни преди изборния ден.

Разкриването на секции ще става с решение на Централната избирателна комисия по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства.
Бюлетината за гласуване извън страната за избори за Европейски парламент и за президент и вицепрезидент също ще съдържа графа „Не подкрепям никого". Досега се предвиждаше такава графа да има само в бюлетината за гласуване извън страната за парламентарни избори.
С промените в Изборния кодекс пряк избор на кмет ще има в населените места с над 350 жители. Досега това ставаше само в населените места с над 400 жители.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки