Данъчни продават питбула на наркопласьор


Данъчни продават питбула на наркопласьор
Черният питбул, който НАП продава на търг с тайно наддаване при начална цена от 150 лева Снимка: НАП
15 Юли 2016, Петък


Какво ли вече не изкарват данъчните на тезгяха. Сега на таен търг НАП продава... питбула, който нахапа полицай през август миналата година при зрелищна акция по ареста

Автор: Здравка Христова

 на пласьори на марихуана на ул. „Плиска" във Велико Търново.
За първи път приходната агенция предлага за продажба куче. За кръвожадното четириного е обявена начална цена от 150 лева, а за участие в наддаването кандидатите трябва да внесат депозит от 30 лв. Интересен е фактът, че аукционът ще се води във Видин, въпреки че обектът на продажбата размахва опашка в старопрестолнината. Черният мъжки питбул е с валиден здравен паспорт, а търгът за животното е насрочен за 28 юли.

Расовият пес е отнет в полза на държавата по силата на съдебно решение на Районен съд-Велико Търново от 18 ноември 2015 г. Тогава собственикът му Павлин Терзийски се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата по повдигнатото обвинение за съхранение на близо 23 грама марихуана за 137,56 лева, без да притежава надлежно разрешение за това.
22-годишният младеж е син на бившия шеф на Районното управление в старопрестолния град.

При проведената полицейска операция по ареста му на 19 август м.г. питбулът нахапа един от униформените, нанесе му лека телесна повреда, а лечението на пострадалия продължи около 20 дни. Собственикът на агресивното животно беше осъден на 6 месеца престой зад решетките при първоначално строг режим и принудително лечение от наркомания в затворническата болница в Ловеч.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки