Те го казаха


09 Юли 2016, Събота


„Парите от борбата с контрабандата и сивия сектор отиват за коледни и великденски надбавки на пенсионерите


и ремонт на магистралите"
премиерът Борисов най-сетне признава, че не строи и не дава на пенсионерите от джоба си

„Кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде свързан с партията, тоест, ще е партиен член. В ГЕРБ се обсъждат достатъчно кандидатури за президентските избори, за да можем да вземем правилното решение. Решението като цяло вече е ясно”
никой не се съмнява в думите на Цветан Цветанов, че следващият президент ще бъде не по-различен от сегашния

„Oбразованието е фактор за националната сигурност. Без кадри, грамотни и подготвени за икономиката на 21 век, без гражданска позиция сме изгубени”
това е вярно, но министърът на образованието Меглена Кунева само говори по въпроса

„С кадифена ръкавица срещу тероризма не става"
главният секретар на МВР Георги Костов открива топлата вода

„Искате ли ЕС да предвиди задължителното въвеждане на неунгарски граждани в страната без съгласието на парламента?"
въпросът на бъдещия референдум в Унгария, където отказват сляпо да се подчиняват на приумиците на търтеите от Европейския парламент

„От 1989 г. насам антиамериканизмът в България никога не е бил на такава висока обществена и правителствена почит. Никога не е бил така тясно обвързван, до степен на пълна подчиненост, към русофилството.  Забележете, че българският премиер не позволява на два съюзнически американски изтребителя, които са на рутинно междуправителствено посещение у нас, да направят церемониален 30-секунден полет за 4 юли над София! Аргументът на премиера Борисов: щели да шумят и плашат софиянци”
дано някога Соломон Паси ревностно защитава и своята страна България

„Президентът Петър Стоянов, когото дълбоко уважавам, казва, че всеки президент може и е човешко да греши. Но в мандата на всеки президент има 2-3 големи въпроса от стратегическо значение за нацията и нека си пожелаем той да не сбърка точно там. Смятам, че досега не съм сбъркал в големите решения и ще се боря до края на мандата да не допусна грешка за големите неща в тази държава. Едно от тях е да се проведе референдум по противоконституционни въпроси. Не ме интересува кой, колко и как ще ме атакува”
Росен Плевнелиев мърмори самопохвали в края на мандата си

„Дори да си беден, копнежът по духовното остава”
хубава истина от издателя Лъчезар Минчев, която трябва да прочетат повече българи

„Да, това е така. Руснаците не са славяни, те са викинги. Това гласи така наречената нормандска теория за произхода на руснаците. Идват от Швеция надолу. Спират до езеро Ладога, а някои от тях продължават надолу до Киев, където правят Киевска Русия. Дори Хитлер е смятал, че викингите са по-добра раса от арийската. Тогава той е мислел, че руснаците са славяни"
историкът Божидар Димитров

„Когато няма държава, се намесват силовите групировки. Никой не ни е викал да ни обясни къда отиват парите ни. Казаха ни, че това е банка. Имаме договор за влог. Парите ни били вложени в хотел, а никой не ни е казал за това. В нашия град Дупница бяха известни братя Галеви. Хората смятат, че ако те бяха тук, това нямаше да се случи. Щом държавните институции не могат да се намесят, нека дойдат братя Галеви и да си влязат в ролята. Призоваваме ги!"
пострадала от "Популярна каса" в Дупница

"Хлябът символизира вечния кръговрат на живота, безкрайността, домашното огнище. Неслучайно на българската трапеза без него не може, традиционното българско гостоприемство започва с хляб и сол, а на всеки важен празник задължително присъства топла погача. Ненапразно народната мъдрост е съхранила до наши дни множество поговорки, в които разбираме за смисъла, който е вложен в насъщния - в материален и духовен аспект. Ние го ценим и за нас той е свещен, защото в хляба се крие силата на народа"
из съобщение на пресцентъра на Община Поморие за празник в местно село


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки