Без „калинки“ във висшата власт


08 Юли 2016, Петък


Хората, заемащи висши държавни длъжности, вече задължително трябва да имат висше образование. Това решиха в четвъртък народните представители,

Автор: Десант

които приеха окончателно промени в Закона за администрацията, внесени от депутата от ГЕРБ Методи Андреев.
Университетска диплома вече ще се изисква от областните управители, заместниците им, заместник-министрите, председателите на държавните агенции, държавните комисии.
От сега нататък висшисти задължително трябва да са и директорите на изпълнителните агенции и на както и ръководителите на държавни институции, създадени със закон или с постановление на Министерския съвет, които имат функции във връзка с осъществяването на изпълнителната власт.

Висшите чиновници без висше образование от няколко години са наричани „калинки" по името на скандалната бивша шефка на Държавен фонд „Земеделие" Калина Илиева, която се оказа без диплома от вуз, макар да твърдеше, че е завършила университет по икономика в Берлин.
През 2012 г. тя получи условна присъда, след като призна, че сама е фалшифицирала подписите на двама немски професори в ментето удостоверение за висшето й образование.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки