Граждани искат публичен конкурс за главен архитект на Варна


07 Юли 2016, Четвъртък


Конкурсът за главен архитект на Варна се провежда при затворени врати, без публичност, обсъждане и ясни критерии.



Една от най-ключовите позиции в управлението на града бива решавана задкулисно от комисия с неизвестен състав. Липсата на каквато и да е прозрачност в процеса ни кара да мислим, че конкурсът е просто формалност за пред обществото, а победителят отдавна избран и добре познат в последно време във варненските квартали „Трошево“, „Възраждане“, „Чайка“, „Левски“, „Аспарухово“ и „Кайсиева градина“, които станаха жертва на новоразработените подробни устройствени планове. Редица несполучливи проекти има и в различни други части на морския град.

Така че Варна заслужава да знае как и при какви условия се избира нейният главен архитект, как и кога ще протече конкурсът и какви са концепциите на участниците в него.
Инициативен комитет на граждани призовава варненци да се обединят в борбата си срещу застрояването на зелените площи и природните дадености, както и срещу ПУП-овете, с които – заради искания на реститути – се презастрояват междублоковите пространства.
За съжаление, подобни необмислени проекти, които целят единствено усвояването на едни пари, увреждат не само бюджета, но и вредят на гражданите и собствеността им.
инж. Кадрия Мехмед,
Варна


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки