Каварна Рок Фест не е мъртъв


Каварна Рок Фест не е мъртъв
Аксел Руди Пел ще е хедлайнер на първата вечер
04 Юли 2016, Понеделник


Яки групи се събират и на десетата годишнина

Автор: Веселин Максимов

Каварна Рок Фест е мъртъв, да живее Каварна Рок Фест! След преувеличените слухове за смъртта на най-хубавото и сериозно рокаджийско сборище у нас стана ясно, че тази година отново ще се съберем във вече обвеяното с митична слава градче.
Ако сте на тази вълна, мога да ви определя среща на стадион „Калиакра” на 2 и 3 юли, надвечер.
Ако се интересувате от кирливите ризи, мръсните чаршафи и храчките, с които се замеряха създателят и душата на феста, бившият „Кметъл” Цонко Цонев и сегашната градоначалничка Нина Ставрева, четете някой друг вестник, от онези, със заглавия само от главни букви и минимум четири удивителни след изречението.

Тъжен факт е само че Джулай морнинг тази година няма да бъде на Камен бряг, а в... Тутракан. Но за фестивала говорим. Със сигурност ще има хора, на които ще им липсва надсвирването от първата вечер между млади групи, но такива са фактите.
Тази година ще бъде само две вечери, които ще бъдат изключително ударни, за радост на изстрадалите рок и метъл фенове, които допреди три месеца мрачно и навъсено псуваха в памет на любимото си събитие.
Тазгодишният Каварна Рок Фест ще открият младите румънци от Е-АН-НА, създадени през 2014 г. Те комбинират румънска народна музика с тежък метъл и ще бъде интересно да бъдат чути. Но ако приличат на своите сънародници отпреди 2 години АУРА, не прогнозирам публиката да ги облее със своята любов. Дано наблегнат на тежкия звук, а не на фолклорните си елементи.

Съвсем неслучайно след тях са родните надежди ODD CREW. Младежите отдавна са любимци на цяла Европа, която обича тежката музика. Изключително стойностна банда, която със сигурност много ще повиши градуса.
После идват „Терион”, с дългите си композиции и двете беквокалистки – оперни певици от висока класа, на които им се пее хеви метъл. Те пък ще отстъпят на „Варг” (тук е добре да си носите тапи за ушите, че е страшно), а хедлайнер на първата нощ ще бъде легендата Аксел Руди Пел. От поне 10 години с него пее Джони Джоели, така че се очаква да има за всички – глас и жица за мъжете, визията на Джоели за жените.

Втората вечер ще започне с готик метълите „Тиара” от съседна Румъния. Очаквайте... готик метъл, разбира се, какво друго. Ще ги последва хард кор дружината от Родината Last hope, на която подрусването на главица и погото са 100% задължителни.
Обратът ще е рязък – от брутализъм до почти арт и прог метъл. От „Майрат”. Те са тунизийци и ако имате каквито и да било съмнения, че забиват маанета, можете веднага да погледнете в интернет и да чуете колко качествено, грамотно и сложно свирят тези момчета.

„Соилуърк” пък са от Швеция. Ако сте наясно със словосъчетанието „мелодичен дет метъл”, значи знаете за какво говоря. Поанта на тазгодишния Каварна Рок Фест ще поставят „Анастейша”.
Уникалният проект на вокалиста Тобиас Замет ще бъде величествен както обикновено, а сред тазгодишното турне на рок операта ще бъдат (дръжте се!) Ерик Мартин от „Мистър Биг”, Йорн Ланде, Боб Катли от „Магнум” и Аманда Съмървил.
Приятел от Чехия, с когото се видяхме преди дни, ми разказа, че в Прага свирили и пели точно 3 часа и 15 минути.
Ох, ами....


Рок операта „Авантейша” ще закрие тазгодишния фестивал Родните юнаци от ODD CREW съвсем заслужено ще делят сцената с големите

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки