Работният им ден


02 Юли 2016, Събота


24 юни (петък), 11.00 ч. Успехът на референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз смущава особено премиера Бойко Борисов.


По време на парламентарния контрол той заявява пред журналисти:
“Ще останем само България, Румъния и Гърция в ЕС, ако се получи ефектът на доминото. Уважавам решението на техния народ, макар че от днес нататък той ще е тежко разделен. ЕС трябва да покаже, че може и без Великобритания. Аз считам, че е правилно, щом така са избрали - трябва да се оставят сами да решават съдбата си. Ние да започваме да мислим за Европа без тях. Всякакви преговори за особени статути, за подобни неща, не трябва да се водят, защото това ще разбие съюза”.
След това размахва пръст на всяка държава, която е решила да последва примера на британците: „Виждате пазарите как реагираха, аз предупредих за това. Лирата как падна, така че последствията са за всички.”

15.30 ч. Министър-председателят е в Кубрат, където открива поредната спортна зала. Докато реже лентата, той кани всички жители на Острова, живеещи у нас, да станат българи.
„Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия, така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство, ние сме отворени, добре дошли са“, опитва се да оригиналничи Борисов.
След това започва да се оплаква, че електоратът, вместо да мисли глобално, го занимавал с разни „дреболии“ като заплати и пътища.
„Целият свят се дели, нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тука ме питат само за пенсии и за асфалт. Никой не ме пита за кораби и самолети, искат пенсиите и заплатите. Като съм казал, че ще има пътища в региона ще има – ето почти 60 км е положен нов асфалт.“

27 юни (понеделник), 14.30 ч. След като оправи Европа, Бойко Борисов се заема и с родния футбол. Този път е обиден, че феновете на ЦСКА, вместо да му се кланят доземи, го обвиняват, че не помага: „Омръзна ми и съм огорчен! Тези разправии продължават безкрайно, дразнят хората, изнервят ги и ги настройват срещу мен. Сега трябва да оправям и футбола. В ЦСКА крадоха, крадоха и пак крадоха, а сега викат "Бойко, помагай!" Аз не съм взимал страната нито на Гриша Ганчев, нито на Васил Божков. Казал съм на БФС и на министъра на спорта да ги съберат тия, двамата, да се разберат и всичко да приключва.“
След това се оплаква, че дал толкова много пари, а насреща никаква благодарност. „Колко пари дадохме и на колко клуба, а? На този за осветление, на онзи за терен, на третия за… Дали сме над 25 млн. лева. И какво получихме? Какъв продукт? Нищо и половина, само разправии. От тяхна страна това не е коректно. На кого не съм дал пари? На кого съм отказал да помогна? На Горна Оряховица ли? На Черно море? На Берое? Да не ги изброявам всичките. А още не знаем каква ще бъде “А” група и каква “Б”? Боби Михайлов отишъл един месец във Франция, а тук само разправии. Всички искат, но какво дават?, възмущава се министър-председателят.

28 юни (вторник) 12.30 ч. Премиерът е в Брюксел на заседание на Европейския съвет заради Брекзит.
„ЕС трябва да се защити от такива популистки зависимости. За Великобритания път да се върне назад в Европейското първенство по футбол няма, за другото, мисля, че след като мине първоначалната емоция на всички, може да се намери добро решение. Правим всичко за българите, които са в Обединеното кралство, за да може максимално бързо да премине тази несигурност за тях. Без Великобритания двойният стандарт в ЕС трябва да спре да ни играе лоши шеги. Например членството ни в Шенген - ЕП казва „да”, ЕК казва „да”, всички институции са се произнесли, че България и Румъния са спазили изискванията и изведнъж една държава казва „не”. И години наред това се протака“, назидателно нарежда Борисов.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки