Те го казаха


25 Юни 2016, Събота


„Кметовете са почти безконтролни в дейността си, отчетността към местната общност и общинския съвет не обхваща задължително финансовите показатели на общините


и е много възможно кметове в рамките на един-два мандата да докарат дадена община в състояние на практически фалит. Затова се въвежда и задължение да уведомяват общинските съвети и да се проведе дебат в рамките на местната общност“
финансовият министър Владислав Горанов има ли предвид и кметовете на градовете галеници на ГЕРБ?

„Няма политически чадър върху Димитър Желязков - Митьо Очите, и криминалните групировки в региона. Това обаче не означава, че не може да има индивидуални случаи. Те ще бъдат проверявани. Разпоредила съм проверки. Към всеки, който извършва престъпление - ще бъдем еднакво безкомпромисни“
вътрешният министър Румяна Бъчварова не вижда политически чадър над Очите

„Напрежението в курорта Слънчев бряг и престрелките там няма да повлияят на туристите и те едва ли ще се пренасочат към варненските комплекси. Варна нито ще спечели, нито ще загуби от криминалните събития там.
Напрежението там нито ще привлече повече гости към Северното Черноморие, нито ще откаже вече резервиралите почивки. Хората няма да се откажат да идват в България.
Подобни кризисни събития се случват по цял свят. Те оказват влияние, но според мен няма да е съществено. Нито ще има отказани туристи от Слънчев бряг, нито ще има пренасочени към Златни пясъци или Албена.
В резултат на този инцидент сигурността ще се повиши значително, а туристите го усещат и разбират. Те дори са достатъчно опитни да знаят, че при подобен инцидент предстоят доста сериозни мерки за сигурност в съответната дестинация. Това означава, че е по-добре да се отиде там, отколкото да се експериментира“
професор Стоян Маринов от Регионалната туристическа камара - Варна показва внезапен оптимизъм

"Ако този инцидент не се беше случил, никой нямаше да каже на глас, че морето всъщност е блато. Тоест сезонът щеше да включи нормалния начин така, както приключи всеки сезон, в който съответните играчи на тази територия участват, защото и за вас е ясно, за нас може би по-малко, защото не живеем тук, че и туристът, който идва в Слънчев бряг, е една идея по-специфичен турист.
Как изглеждат нещата, ако разглеждаме този инцидент от наша гледна точка, а именно като спор за място. Под място аз разбирам спор за територии, които са източник на доходи от престъпна дейност. Очевидно е налице една заблатена среда. Това в много случаи не е било дори обект на наблюдение, камо ли обект на някакво разследване"
главният прокурор Сотир Цацаров – безпощадно за Слънчев бряг

„Защото, ако те е грижа дори и малко за данъците, които плащаш всеки месец, няма да питаш - събуди ли се Очите, как му е кръвното налягане, колко литра плазма са му прелели и с колко сантиметра му е спаднал бицепса? Ще питаш - като му платихме лечението в благодарност, че ни тормози, той с какво се занимава легално? Безработен ли се води? Плаща ли данъци? Плаща ли социални осигуровки?
Ще питаш също така - полицаят, който трябваше да го е задържал още преди да влезе в престрелка с Божо Кравата, придружен от Кольо Магарето, каква работа свърши днес? Ами вчера какво направи? A данъчният, който трябва да проверява "обекти" на Очите, служителят от ХЕИ, строителният контрол, който му дава разрешителни - те вършат ли си работата, или получават такса "спокойствие".
Това са правилните въпроси. Всичко останало е тъпо риалити за тъпи зрители“
Слави Ангелов, криминален журналист


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки