Има ли шанс за бургаския стадион „Черноморец“


Има ли шанс за бургаския стадион „Черноморец“
Съветниците от НФСБ и СЕК в ОбС-Бургас предлагат схема за спасяването на стадион „Черноморец“ от разруха
17 Юни 2016, Петък


Общинските съветници от НФСБ предлагат рушащото се спортно съоръжение да бъде отдадено под наем на местен футболен клуб

Автор: Десант

Общинските съветници от групата на НФСБ и СЕК в местния парламент в Бургас внесоха две докладни записки, които ще бъдат разгледани на заседанието на ОбС на 28 юни.
Първото предложение на патриотите ще направи възможно възстановяването на стадион „Черноморец“ в морския град. Съоръжението е собственост на фалиралия едноименен спортен клуб ПФСК „Черноморец“.
Припомняме, че през 2008 г. стадионът бе апортиран от кмета на Бургас Димитър Николов в капитала на клуба - като общинска вноска за получаването на 50-процентов акционерен дял.

Другият акционер – „Петрол холдинг“, на олигарха Митко Събев, обяви още преди седем години грандиозен проект, наречен „Черноморец Арена“, но той така и не бе реализиран. След това съоръжението буквално бе изоставено да се руши, а част от него дори беше обявено за продан.
Терените на стадиона бяха обновени за сметка на УЕФА за Европейското първенство за юноши, на което Бургас беше домакин през май 2015 г. но след това те отново потънаха в разруха, тъй като не се ползват по предназначение. Към днешна дата седалките на футболното игрище са изпотрошени или нацяло липсват, а спортните зали са полусрутени. На терена пък са избуяли храсти и бурени.

В същото време местният футболен клуб „Черноморец 1919“ няма къде да провежда своята подготовка и се налага да тренира на терени в околността на Бургас. Затова съветниците от НФСБ и СЕК предлагат ОбС да задължи представителите на Община Бургас в ПФСК „Черноморец“ да свикат общо събрание на дружеството, на което да бъде взето решение стадионът да бъде даден за стопанисване на футболния клуб срещу минимален наем.
Срещу това „Черноморец 1919“ ще се задължи да се грижи за поддръжката на терена и трибуните, както ида  заплаща в срок битовите разходи на съоръжението като ток и вода.

„Това е единствения начин засега да спасим от окончателна разруха спортния комплекс „Черноморец“. Футболният клуб ще го ползва за участието си в първенството на страната, като в замяна ще възстанови не само терена, но и помощните игрища на съоръжението.
Нашата докладна записка е само временна мярка, докато бъде решен тежкият проблем със собствеността на стадиона“, заяви пред „Десант” съветникът от НФСБ Ангел Божидаров.
Родолюбците са внесли още една докладна записка за предстоящата сесия, с която искат кметът Николов да представи отчет пред местния парламент за средствата, отпуснати от ОбС за командировките на общинските съветници от всички групи. Периодът, който трябва да обхваща отчетът, е от началото на мандата на местния парламент през октомври 2015 до май 2016 г.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки