Патриоти от Шумен и Каспичан почистиха паметник на хан Аспарух


Патриоти от Шумен и Каспичан почистиха паметник на хан Аспарух
Членове и симпатизанти на НФСБ от Шумен и Каспичан почистиха парка около монумента на основателя на българската държава хан Аспарух край Каспичан
17 Юни 2016, Петък


Членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България” от Шумен и Каспичан почистиха паметника на основателя на българската държава хан Аспарух.

Автор: Десант

Монументът се намира край Каспичан, на пътя за старопрестолна Плиска.
Той обаче от години не се поддържа от Община Каспичан и държавните институции. В резултат на това често е потънал в бурени, а каменното стълбище, водещо до статуята на прабългарския владетел, тъне в разруха. Затова  родолюбците от Каспичан и Шумен на 12 юни започнаха акция по почистването на парка и самия паметник.

„Това е поредната инициатива на Националния фронт за съхраняването на историческите паметници в областта. Срамно е точно този монумент да бъде оставен да потъне в бурени и да се руши, затова ще дадем всичко от себе си, за да възвърнем предишния блясък – не само на самия паметник, но и на мястото около него, което само до преди няколко години бе любима дестинация за разходки на местното население от Каспичан и гостите на града“, заяви регионалният координатор за Шумен и общински съветник в местния парламент Наталия Стефанова. Тя добави, че през следващите месеци патриотите ще възстановят пейките и беседката в парка.

Акцията на активистите на Националния фронт от Каспичан и Шумен по почистването на паметника ще продължи и през следващите седмици, като се очаква да приключи до края на юли.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки