Съдебната реформа е само на хартия и за пред камерите


Съдебната реформа е само на хартия и за пред камерите
Алекс Кутетеров пред съда в Хасково
17 Юни 2016, Петък


Съдебната реформа е за пред камерите и е само на хартия. Това коментират мнозина в Хасково, след като Върховният касационен съд постанови условна присъда за студента

Автор: Янко Георгиев

Алекс Кутетеров, въпреки че две инстанции преди това се произнесоха да лежи в затвора заради зверска катастрофа, отнела човешки живот - този на най-добрия му приятел.  Трагедията се случва на 16 юни 2012 г. Алекс Кутетеров и Антон Колев, който загива в катастрофата, са абитуриенти от местната Природоматематическа гимназия. На фаталната дата, в колата, заедно с тях, се возят 19-годишната Джулия Трендафилова – „Мис Хасково" за 2011 г., тогавашна приятелка на Алекс, както и 16-годишната Даниела Вълчева, която отскоро се виждала с Антон, който мечтаел да учи в Симеоново за полицай. Минути преди трагедията, зад волана на джипа „Мазда Трибют“ е Джулия. Алекс я подканва да кара по-бързо. Момичето вдига 100 км/ч, но уплашено, бързо намалява скоростта и отстъпва волана на приятеля си.

Въпреки протестите на останалите в колата, младият шофьор я подкарва с бясна скорост. На кръстовището на булевардите „Васил Левски” и „Илинден”, джипът излита от пътя, събаря оградата на мост, преобръща се по таван и се забива в крайпътно дърво. Антон и Даниела изхвърчат от задната седалка през станалото на сол стъкло. Антон загива на място, а Даниела и Джулия са откарани в болница.
По случая е образувано дело. Експертизите установяват, че в момента на катастрофата джипът е летял със 118 километра в час, при разрешени 50. Освен това, концентрацията на алкохол в кръвта на водача му – Алекс е 1,71 промила. Той така и не признава вината си: „Не си спомням кой караше, но не съм аз”, казва младежът пред магистратите.

Още по време на разследването прокурорът Дарина Славова намеква, че й се оказва натиск от приближени на семейството на Алекс Кутетеров. Тя обаче внася обвинителен акт срещу него. Окръжен съд – Хасково постановява ефективна присъда за Алекс. Той получава наказание от 3 години и 10 месеца. Освен това е лишен от правото да шофира за срок от пет години. След обжалването, апелативните магистрати в Пловдив потвърждават решението на колегите си от Хасково. Следва ново обжалване пред ВКС и ходът на делото е обърнат. Окончателната дума на ВКС е 3 години условно, с 5 години изпитателен срок. Затова в Хасково не само роднини на почерненото семейство, но и много други хора говорят, че справедливост в България отдавна няма.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки