Те го казаха


11 Юни 2016, Събота


„Е, то Пекин е във Виетнам!”
народната представителка от ГЕРБ Цвета Караянчева



показва смразяващи познания по география, бъркайки китайската столица с Виетнам

„Не допускам нито библиотекарски-сарайски, нито на съпружеско-приятелски кръгове да влияят на службите. А при мен всичко расте!”
министър-председателят в характерния си чорбаджийски стил. Всичко строи той, той е справедлив, той е честен

„Обърнете внимание на темата, която повдигаме, без да прехвърляте отговорност на предишно управление. Когато стана проблемът с КТБ, правителството отпусна 1,7 млрд. лв. на Гаранционния фонд, за да изплати дължимото. Гръмко обещахте, че ще  върнете парите. Вие не успяхте да се справите с това. Понеже не се справяте с това, внесохте предложение в Бюджетна комисия да вземете нов заем от 1 200 000 000 лева - единият от Световна банка, един от Европейска банка за развитие, за което нямате никаква финасова обосновка. На принципа "След нас и потоп" не се управлява държава"
Корнелия Нинова от БСП се заяжда с премиера Борисов

„Ще има различни предстоящи избори. ДПС е готово за избори и това се е видяло и по време на майските събития, и по време на проведените областни конференции. И всички онези, които разчитат и имат въжделения за слабо ДПС, такова нещо няма да се получи. Добрата новина за България е, че ДПС е стабилна, консолидирана организация”
новият бей на ДПС Мустафа Карадайъ повтаря като латерна каквото му е внушил неговият господар

„Един от актуалните въпроси е излизането на политическата сцена на нови играчи – популистите. Необходимо е тези политически процеси да бъдат разяснявани, защото не само членовете на партията, но и хората трябва да знаят опасностите, които се задават на политическия хоризонт, ако такива популисти вземат властта"
един от най-видните популисти у нас, Цветан Цветанов, облъчва електората на ГЕРБ

„Искам да подчертая и да алармирам: най-грозният враг на България е невежеството. И войната срещу него, макар и тежка, трябва най-сетне да бъде обявена. Но ако правителството има интерес невежеството да пуска бюлетини, нашата задача става много трудна. Засега не виждам какъвто и да е ангажимент от страна на властимащите към грамотността и културата на народа ни. Библиотеките в страната нямат целеви бюджети за купуване на нови книги, а искат да вкарат деца в читалните. Как да стане? Нали всеки има поне един брой на “Овчарчето Калитко” вкъщи. Децата искат нови книги, нови истории, ново знание”
писателят Захари Карабашлиев

„Близо 34% двойки по математика на задължителния модул и почти 18% слаби оценки по български език и литература. Това е стряскащата равносметка от тазгодишното национално външно оценяване след седми клас. То показва безпрецедентен срив в знанията на младежите за последните 7 години. Слабото представяне е факт въпреки понижението на скалата за оценяване с 2 точки в сравнение с миналата година. Никой от Просветното министерство не се ангажира да назове причините. Тъжният резултат показва проблеми в подготовката на седмокласниците", заяви заместник-министърът на образованието Диян Стаматов. "Това са сурови данни, не ни се сърдете, че те са такива. Анализът ще се прави тепърва", каза пък просветният министър Меглена Кунева”
от вестник „Сега“

„Премиерът подчини бизнеса. Премиерът Бойко Борисов и тайфунът Катина Симеонова отвяха конкуренцията в седмото издание на ВИП турнира по тенис „АСИКС Мастърс“. На финала двойката подчини бизнеса в лицето на Мирослав Печев-Мистър Лаваца, и голф шампиона Емил Марков с 6:2”
вестник „Труд“ се дави в сластни хвалби на министър-председателя


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки