Какво е общото между печените наденички и патологиите в сексуалната ориентация


03 Юни 2016, Петък


В Грузия нападат с мръвки пълни вегетарианци, а в Дания обявяват транссексуалността за нормална

Автор: Яна Славянска

Една смешна, на пръв поглед, история обиколи световните медии тези дни. В центъра на грузинската столица Тбилиси крайнодесни екстремисти нападнали с парчета месо веганско кафене. Заведението, наречено „Киви“, било пълно с клиенти, тъй като било организирано гледането на англоезичен филм, но кой точно не се уточнява.
Близо дузината нападатели прекъснали киновечерта на веганите с канонада от пържоли и наденички. „Те извадиха печено месо, наденици, риба и започнаха да ги ядат и да ги хвърлят по нас, накрая започнаха да пушат. Просто се опитваха да провокират нашите приятели и да ни обидят", заявяват от кафенето в официално комюнике.

Боят настанал, когато персоналът помолил мъжете да напуснат заведението, тъй като в него не се пуши. Въргалът се пренесъл на улицата, където в него се включили и живеещите в съседство на „Киви“. Някои от тях заели страната на нападателите, други се хвърлили в защита на веганите.
Щяхме да подминем това забавно съобщение като второстепенен куриоз от седмицата, ако не бяха съмненията, че атаката може и да не е точно срещу тези, които не ядат никакви животински продукти. Според фейсбук страницата на кафенето „Киви" нападението не било „антивеганска провокация", а неонацистка проява, като извършителите й били с „фашистки идеи“.

Само че от заведението сами се опровергават. Оттам поясняват, че групата на нападателите на беззащитните вегани се била завъртяла из квартала още преди месец, като разпитвала съседите дали кафенето е посещавано от членове на местното ЛГБТ общество (на гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални) и никой не се е интересувал дали то е любимо място на хора, които отричат всякаква храна от животински произход.
Каква е истината, едва ли ще разберем. Но междувременно се оказа, че наистина има нещо гнило в Дания.

Тази седмица здравната комисия на датския парламент реши от догодина транссексуалността да бъде извадена от списъка с психичните заболявания, който се обнародва от тамошното здравно министерство.
За международните наблюдатели е повече от прозрачно ясно, че с тази инициатива Дания се опитва да въздейства и да окаже натиск върху Световната здравна организация, която още счита транссексуалността за патологичен проблем. Но по-късно през тази година се очаква СЗО да разгледа отново този въпрос.

Очевиден е стремежът на западните държави да изкарат промяната на пола за нещо нормално. Дали го правят, за да контролират увеличаването на човешкото население, или поради някакви други идеи, едва ли ще разберем. Но че има тенденция всички ЛГБТ да бъдат изкарани волни чада Божии, сътворени от Всевишния по свой образ и подобие, няма кой да отрече.

Ама се питаме – като се наложи твърдението, че транссексуалността не е противоестествена, колцина ще може да си сменят пола. Щото тази операция струва много пари и неслучайно транссексуалните на територията на ЕС например (за която има проучване) са потърсили държавно финансиране за хирургическа или хормонална интервенция. Е, на 80% от тях това е отказано, ама все пак 20 на сто са успели да се уредят с безплатна трансформация на пола си.
Та ако се окажат нормални хора, май поне това кранче ще трябва да се затвори.


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки