НФСБ спря незаконна продажба на общински имот


НФСБ спря незаконна продажба на общински имот
По предложение на общинския съветник Николай Маринов (отляво) от НФСБ в ОбС - Плевен бе спряна процедура за промяна статута на атрактивния имот в Радишево
03 Юни 2016, Петък


Съветник от „Национален фронт за спасение на България“ спря съмнителна продажба с общински имот на последната сесия на местния парламент в Плевен

Автор: Десант

в края на миналата седмица. В докладна записка, внесена от кмета на града Георги Спартански, бе предложена смяна на статута на апетитен имот в плевенското село Радишево от общинска публична собственост в частна. Заради неспазване на законовите изисквания и липсата на прозрачност в процедурата по предложение на Николай Маринов от НФСБ докладната записка беше отложена за следващото заседание на ОбС.

„Спорният имот се намира в самия център на селото и на площ 1500 кв. м което го прави особено атрактивен за застрояване. В предложението на кмета и администрацията обаче не бяха спазени изискванията за промяна на статута на земята. Не бе представен нотариален акт на имота, както и документите, които удостоверяват, че е зелена площ, на която може да се строи. Липсваше и каквато да било обосновка за промяната на статута на земята, което показва, че единствената цел на общинската власт е да го продаде. Само че това е сложна процедура, в която трябва да бъдат съблюдавани всички законови норми. Фактът, че в докладната записка на плевенския кмет това не бе направено показва, че става въпрос за съмнителна сделка“, коментира Николай Маринов.

Село Радишево е известно в региона като „селото на богаташите“ . В него през последните години редица плевенски управници, банкери и столични бизнесмени издигнаха големи вили.
„Строежите сериозно повишиха пазарната цената на земята и към днешна дата тя е далеч по-висока от средната за региона. Това в предложението на кмета Георги Спартански бе не отчетено и бе посочена значително по-ниска стойност. На следващото заседание на ОбС ще предложа подобни атрактивни терени да бъдат продавани само на публичен търг, за да не бъде ощетена Община Плевен“, отбеляза Маринов.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки