Нашият конкурс


Нашият конкурс
31 Май 2016, Вторник


Спомени от семейния албум


Новото предложение за нашия конкурс „Спомени от семейния албум“ е на Галина Петкова от град Две могили. Тя ни е изпратила снимки с нейни роднини по майчина линия.
Родът на майка й Стефка Александрова, която е редовен читател на в. „Десант“, е от русенското село Острица.
На едната фотография в цял ръст като войник позира Райко Ганчев Машков (сн. 1). Той е роден през 1907 г. и е прадядо на Галина Петкова, чиято майка е негова внучка.
Тримата юнаци, които се виждат на другия кадър (сн. 2), са синът на Райко – Ганчо Райков Ганчев (вляво); Борис Йорданов (вдясно) и Димитър Колев (в средата) – все от село Острица, тогава малчугани на по 12 години.

Третата снимка е от сватбата на Райко Машков със Станка Дамянова, която се състои през 1929 г. (сн. 3). Младоженците, както си му е редът, са в центъра на кадъра, а от двете страни са застанали кумовете им – Съба и Христо Райкови, също от село Острица.
„Впоследствие баба Станка и дядо Райко имат две деца – Ганчо и Райна, които също създават своите семейства в родното село“ – споделя подробности от семейното родословие Галина Петкова.

Бележка на редакцията: Ако изпращате за конкурса ни оригинали на снимките, посочвайте телефон за връзка и коректно точен адрес, на който ще ви ги връщаме, след като ги публикуваме при нас. Защото тяхното място е в семейните албуми.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки